Videregående skole

Utstillingen tematiserer hvordan mennesker, ting og minner lever videre etter døden. Elevene utforsker den store installasjonen og bruker den til å reflektere over disse store spørsmålene.

Hvordan oppstod ideen om å betale varer, lønn og skatt med små, runde metallstykker? Myntenes 2 500 år gammel historie går kanskje mot slutten, mens metallet gull ser ikke ut til å miste sin verdi og makt. Utstillingen "Gull verdt" begynner med kua som betalingsmiddel og slutter med Nobels fredsprismedalje.

Tilbudet gjelder fra 8. november til 30. november 2017.

Historisk museum inviterer til en museumsopplevelse på spansk om den mexicanske feiringen av Dia de los Muertos. Omviser er Telma Murillo, mexicansk kunstner bosatt i Oslo. Gjennom mer enn ti år har hun samarbeidet med museet om å lage et alter for å feire De dødes dag i mexicansk tradisjon.

Hva skjedde i overgangen fra vikingtid til middelalder? Hva finnes igjen fra middelalderen idag?

Mumienes verden fascinerer. Dette museumsbesøket knytter denne opplevelsen til sentrale temaer i faget Historie og filosofi.

Vikingtiden er en spennede og dynamisk historisk periode. Hvordan var livet dengang og hvordan kan vi vite noe om det nå?

Et norgesbesøk bør inneholde en tur til de verdenskjente skipsfunnene på Vikingskipshuset. Dette tilbudet gjør museumsbesøket mer levende.

En sosialantropolog fra universitetsmuseet gir elevene en innføring i sosialantropologi og feltarbeid.