Videregående skole

Den tyrkiske nobelprisvinneren Orhan Pamuk utforsker grensen mellom virkeligheten og fantasi. Han har laget et museum som forteller samme historie som en av hans romaner, men nå med ting, ikke ord. "Uskyldighetens museum" ligger i leiligheten i Istanbul hvor den oppdiktede romafiguren Füsün en gang bodde.

Hvordan oppstod ideen om å betale varer, lønn og skatt med små, runde metallstykker? Myntenes 2 500 år gammel historie går kanskje mot slutten, mens metallet gull ser ikke ut til å miste sin verdi og makt. Utstillingen "Gull verdt" begynner med kua som betalingsmiddel og slutter med Nobels fredsprismedalje.

Tilbudet kommer tilbake november 2017!

Historisk museum inviterer til en museumsopplevelse på spansk om den mexicanske feiringen av Dia de los Muertos. Omviser er Telma Murillo, mexicansk kunstner bosatt i Oslo. Gjennom mer enn ti år har hun samarbeidet med museet om å lage et alter for å feire De dødes dag i mexicansk tradisjon.

Hva skjedde i overgangen fra vikingtid til middelalder? Hva finnes igjen fra middelalderen idag?

Omvisninger arrangeres etter avtale. Ta kontakt for informasjon.

Mumienes verden fascinerer. Dette museumsbesøket knytter denne opplevelsen til sentrale temaer i faget Historie og filosofi.

Vikingtiden er en spennede og dynamisk historisk periode. Hvordan var livet dengang og hvordan kan vi vite noe om det nå?

Et norgesbesøk bør inneholde en tur til de verdenskjente skipsfunnene på Vikingskipshuset. Dette tilbudet gjør museumsbesøket mer levende.

Var vikingene voldelige? Vi undersøker hva kildene forteller om vikingtiden. Lær mer om vikingbyen Kaupang, handel og sjøfart, jordbruk og naturressurser, konge, bonde og trell m.m.

En sosialantropolog fra universitetsmuseet gir elevene en innføring i sosialantropologi og feltarbeid.