Kjær leik/Secret Love

ÅPNINGSFEST: Fredag 22. juni kl. 17.00!

Samtidskunstutstillingen ”Kjær leik / Secret Love” er en hyllest til den skeive kjærligheten – til mangfoldet – til leken – kontrastene og sårbarheten. Det handler om å våge å elske.

GRATIS inngang under OsloPride!

Kunstnere: Bolette Berg og Marie Høeg og 20 kinesiske samtidskunstnere som Gao Brothers, Yang Guowei, Chi Peng, Ma Liuming, Zhang Yuan og Shi Tou. Sam Hultin (SE), Martine Næss Johansen (NO),

Kjær leik kan være en opplevelse av lykke sammen med sin elskede. En setning. Et blikk. Et kjærtegn. Kjær leik kan vare i et flyktig øyeblikk, eller livet ut. Det handler om å være sann, seg selv og om tilhørighet.

Opp gjennom historien har skeiv kjærlighet manifestert seg på ulike måter. Kunsten kan fungere som et speilbilde av kjærligheten, og sårbarheten som følger med. I denne utstillingen bretter kunstnere fra Kina og Norden ut sine liv, historier, drømmer og lyster.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Kunstplass og Kulturhistorisk Museum Universitetet i Oslo. Takk til Världkulturmuseerna i Stockholm og Preus museum i Horten for utlån av kunstverk, og Skeivt arkiv for gode råd og innspill.

Kurator/produsent: Kunstplass ved Vibeke Hermanrud og Henriette Stensdal

Les mer om utstillingen

utstillingen på facebook

Emneord: Kjærlighet/Pride/Gay/Trans/Art
Publisert 11. mai 2018 11:08 - Sist endret 24. mai 2018 14:10