Henrik Bull inviterer: Mat i middelalderens Oslo.

Trodde du urban dyrking var noe nytt? At maten i middelalderen var smakløs? Foredrag ved arkeolog Marianne Vedeler.

Hønsepai og svinsk eggestand fra middelalderens kjøkken. Foto: Marianne Vedeler.

I Oslo by dyrket man grønnsaker allerede på 1200-tallet. Det var i middelalderbyen folk startet å kombinere mat dyrket i byen, mat fra bygdene omkring og eksotiske, importerte matvarer. Erter og løk fra hageparsellen, ingefær og safran fra kjøpmannen.

Mat forteller om folks identitet. Penger, kultur og tilgang på råvarer bestemmer ofte menyen. Onsdag skal vi dykke ned i bevarte oppskrifter og rester av mat som er funnet i byen for å lete etter middelalderens urbane matkultur med professor Marianne Vedeler.

Marianne Vedeler arbeider for tiden med et forskningsprosjekt om mat i middelalderen.

 

Priser for Henrik Bull: 100 kroner for adgang, mat, mineralvann, foredrag og diskusjoner. 200 kroner med to glass vin, 250 med tre glass.

Arrangementsansvarlig: Ellen Semb

 

Publisert 13. jan. 2017 13:31 - Sist endret 10. mars 2017 15:23