Henrik Bull inviterer: Kokekunstens magi

Om mat, kontroll og sårbarhet på Zanzibar. Foredrag ved sosialantropolog Kjersti Larsen.

Et aftensmåltid hos Halima.  Foto: Kjersti Larsen.

Mat, matlaging og måltider har en sentral plass i de fleste samfunn, også på Zanzibar. Det er naturligvis stor forskjell på tilgang til mat og matvarer for fattig og rik på Zanzibar, slik som de fleste andre steder. For mange av øyas beboere er ikke matlaging bare å bearbeide spiselige produkter, det kan også være en kunst i å skape avanserte smaker og vidløftige dufter.

I dette foredraget skal professor Kjersti Larsen snakke om hva matlaging og kokekunst betyr for kvinner og menn på Zanzibar: for sosial status, for kontroll av andres oppførsel og egen sårbarhet for sladder, og magiske ingredienser.

 

Priser for Henrik Bull: 100 kroner for adgang, mat, mineralvann, foredrag og diskusjoner. 200 kroner med to glass vin, 250 med tre glass.

Publisert 12. jan. 2017 15:05 - Sist endret 1. feb. 2017 15:15