print logo

Museumsbutikken i Historisk museum

Her får du kjøpt bøker, smykker og suvenirer som gjenspeiler museets aktuelle utstillinger og permanente samlinger.

Jul i museumsbutikken. Foto: Kulturhistorisk museum, UiO/ Lill-Ann Chepstow-Lusty

Museumsbutikken i Historisk museum fører et stort utvalg av smykker i forskjellige prisklasser og ulike materialer som gull, sølv, tinn og bronse. Vår egen Mariakolleksjon er replikaer av utsøkte middelaldersmykker fra museets samlinger. Vi fører også store deler av Sagaserien, samt kopier av vikingtidssmykker fra andre leverandører.

I forbindelse med utstillingen Ta det personlig har vi for tiden et spennende utvalg moderne smykker av Siri Berrefjord, Torill Isachsen og Anne-Karine Solgaard, samt ull fra Selbu spinneri.

I museumsbutikken finner du også et bredt utvalg av bøker og skrifter innenfor fagene arkeologi, historie, antropologi og numismatikk, samt postkort og leker til barn i alle aldre.

Vi tar desverre ikke i mot bestillinger per telefon eller nett, men du er velkommen til å handle i butikken uten å løse billett.

Jul i butikken

I museumsbutikken finner du akkurat nå tradisjonell julepynt som papirstjerner og juletrepynt i tinn og sink, samt Madonnafigurer og glitrende julekuler i glass med Maria og barnet. Vi byr også på gammeldags godteri fra Tante Pose.

Årets julegavetips er boken «Smykker – personlig pynt i kulturhistorisk lys», redigert av Marianne Vedeler og Ingunn Marit Røstad fra Kulturhistorisk museum, med artikler skrevet av flere av museets forskere.

 

Garn fra Selbu spinneri
Garn fra gammelnorsk villsau og spælsau.
Foto: Kulturhistorisk museum, UiO/ Lill-Ann Chepstow-Lusty
Publisert 22. nov. 2012 22:20 - Sist endret 26. nov. 2015 13:05