Museumsbutikken i Historisk museum

Her får du kjøpt bøker, smykker og suvenirer som gjenspeiler museets aktuelle utstillinger og permanente samlinger.

Foto: Kulturhistorisk museum, UiO/ Lill-Ann Chepstow-Lusty

Museumsbutikken i Historisk museum fører et stort utvalg av smykker i forskjellige prisklasser og ulike materialer som gull, sølv, tinn og bronse. Vår egen Mariakolleksjon er replikaer av utsøkte middelaldersmykker fra museets samlinger. Vi fører også store deler av Sagaserien, samt kopier av vikingtidssmykker fra andre leverandører.

I forbindelse med utstillingen Ta det personlig har vi for tiden et spennende utvalg moderne smykker av Siri Berrefjord, Torill Isachsen og Anne-Karine Solgaard, samt ull fra Selbu spinneri.

I museumsbutikken finner du også et bredt utvalg av bøker og skrifter innenfor fagene arkeologi, historie, antropologi og numismatikk, inkludert museets egne publikasjoner. Vi selger også postkort, magneter og andre suvenirer, samt kosedyr og leker til barn i alle aldre.

Årets gavetips er boken «Smykker – personlig pynt i kulturhistorisk lys», redigert av Marianne Vedeler og Ingunn Marit Røstad fra Kulturhistorisk museum, med artikler skrevet av flere av museets forskere.

Vi tar dessverre ikke i mot bestillinger per telefon eller nett, men du er velkommen til å handle i butikken uten å løse billett.

 

Garn fra Selbu spinneri
Garn fra gammelnorsk villsau og spælsau.
Foto: Kulturhistorisk museum, UiO/ Lill-Ann Chepstow-Lusty
Maria-kolleksjonen. Foto: Kulturhistorisk museum, UiO/Lill-Ann Chepstow Lusty

 

Publisert 22. nov. 2012 22:20 - Sist endret 9. feb. 2016 13:10