Utstillinger i Historisk museum

Aktuelle utstillinger

 • loparskaya-4c-507 Ti samiske tidsbilder - Logi sámi áigegova

  Samisk samtidsdokumentasjon med fotografier og tekster oppdaterer museets permanente Arktis-utstilling. Sosialantropolog Jorunn Eikjok og fotograf Ola Røe dokumenterer ulike folks liv i landene som utgjør Sápmi; områder i Norge, Finland, Sverige og Russland.

 • buddah2-4 Er jeg ulovlig?

  I 2011 beslagla Tollvesenet en nydelig Buddha-skulptur som ble forsøkt innført ulovlig til Norge. I 2016 vises den frem for publikum ved Kulturhistorisk museum. Den vakre skulpturen i alabast, lakk, gull og glass er en opplevelse i seg selv. Men den vitner også om en langt mer dramatisk historie.

 • hedda-antroblikk-600 Antroblikk - Utvalgte øyeblikk fra felten

  Utstillingen presenterer fersk antropologi gjennom bilde og tekst fra studentene som gjennomførte feltarbeid våren 2015.

 • kopi-hengende Ny utstilling: Kopi

  Studenter på Program for museologi og kulturarvstudier tar utgangspunkt i «kopi» i årets studentutstilling.

Faste utstillinger

 • hydroponi_507 Urban dyrking i Oslo

  Holder verden som vi kjenner den i dag på å kollapse? Noe kan tyde på det. Mange mener at vi lever på en måte som vanskjøtter kloden vår og at på et visst tidspunkt vil den være ubeboelig for mennesker.

 • people-on-seawall-660px Kunsten å holde hodet over vannet i Polynesia

  I et område dominert av havet og preget av naturens lunefulle og voldsomme krefter er ødeleggelse og en mulig kollaps umulig å fortrenge. I Polynesia har dette skapt en forståelse av verden som et sted der katastrofe, ødeleggelse og sammenbrudd alltid er en nærliggende mulighet snarere enn et uakseptabelt unntak fra tingenes normale tilstand.

 • steinaldermenneske270x270 Pionerer ved Oslofjorden

  Bli med til en fjern fortid der handlekraftige pionerer flytter mot nord for å utforske en ny verden som oppstår når isbreene smelter og nytt land stiger frem.

 • antikken_1-90 Antikken

  Greske, etruskiske og romerske gjenstander fra Antikksamlingen vises i denne lille og eksklusive utstillingen. Gjenstandene er organisert periodevis i hvert sitt monter.

 • vikinghjelmen-300 Vikingtiden og Skattkammeret

  I første etasje viser museet arkeologiske funn fra vikingtiden. Du kan også besøke Skattkammeret eller se Tunesteinen i museets entré. De tidligere avdelingene for steinalder, bronsealder og jernalder bygges nå om til utstillingen Kollaps, som åpner 11. mai.

 • middelalder-1-90 Norsk middelalder

  Middelalderutstillingen i Historisk museum fokuserer spesielt på kirkekunst: stavkirkeportaler, maleri og skulptur, men viser også gjenstander fra dagliglivet. Vi har også et eget Skattkammer.

 • egypt_1-90 De egyptiske mumiene

  Museet har Norges eldste og største samling av egyptiske gjenstander. Flere av disse ble gitt som gave fra den svensk-norske unionskongen Oscar den II.