print logo

Utstillinger i Historisk museum

Aktuelle utstillinger

 • fashion-india-1-507 Fashion India - spektakulær kapitalisme

  Museet ønsker velkommen til en fantastisk og overdådig utstilling om den indiske overklassens mote og luksuriøse estetikk.

 • uemf09922_090_royalporcelain_web_507 Kongelig porselen fra Siam: Kaptein Rings samling

  I 1904 kom flere skipskister til Kristiania fulle av skatter fra Siam, dagens Thailand. Kaptein Theodor Ring hadde samlet 250 deler fargerikt Bencharong-porselen under sin tjeneste i den siamesiske marinen. Disse ville han nå skjenke til to av Oslos museer.

 • nett-hard-rock-507-nok Hard Rock Trasé - en reise gjennom steinalderens landskap

  En mini-utstilling som tar deg med på en reise gjennom steinalderens landskap i Vestfold og Telemark.

 • nakenvolleyball-507 Ja, vi elsker frihet

  Universitetet feirer grunnlovsjubileet. Utstillingen «Ja, vi elsker frihet» er UiOs hovedarena for grunnlovsjubileet, og er delt inn i åtte sektorer; Den tunge bagasjen, Stairway to Heaven, Frihetens arena, Minus fem, Det femte rommet, Pride, Helvetes engler og Den forbudte salong.

Faste utstillinger

 • antikken_1 Antikken

  Greske, etruskiske og romerske gjenstander fra Antikksamlingen vises i denne lille og eksklusive utstillingen. Gjenstandene er organisert periodevis i hvert sitt monter.

 • norsk_forhistorie-1 Norsk forhistorie

  Se verdens eneste eksisterende vikinghjelm. Utstillingen gir en kronologisk framstilling fra jeger- og bondesteinalder, bronsealder, eldre jernalder og vikingtid. Gjenstandene er satt inn i ulike sammenhenger for å vise glimt fra folks liv i øst-Norge gjennom 10 000 år.

 • middelalder-1 Norsk middelalder

  Middelalderutstillingen i Historisk museum fokuserer spesielt på kirkekunst: stavkirkeportaler, maleri og skulptur, men viser også gjenstander fra dagliglivet. Vi har også et eget Skattkammer.

 • myntkabinettet_1 Myntkabinettet

  Dette er en utstilling av Norges mynthistorie gjennom over 1000 år. Utstillingen viser mynter fra vikingtiden, middelalder, dansketiden, krigsårene og frem til i dag. Et av verdens største skattefunn, Rundefunnet, er utstilt, sammen med eksempler på andre funn, som kirkefunn og dalerfunn. Her kan man se mynter fra Olav den hellige og Olav den 5, noen av verdens letteste mynter, og sølvmynter på over 100 gram.

  Myntkabinettet er stengt fram til 16. mai på grunn av arbeid med den nye utstillingen "Ja, vi elsker frihet".

 • egypt_1 De egyptiske mumiene

  Museet har Norges eldste og største samling av egyptiske gjenstander. Flere av disse ble gitt som gave fra den svensk-norske unionskongen Oscar den II.

 • arktis_1 Etnografiske utstillinger

  I Historisk museum finner du etnografiske utstillinger fra disse regionene: Arktis, Amerika og Øst-Asia.