print logo

Utstillinger i Historisk museum

Aktuelle utstillinger

Faste utstillinger

 • antikken_1-90 Antikken

  Greske, etruskiske og romerske gjenstander fra Antikksamlingen vises i denne lille og eksklusive utstillingen. Gjenstandene er organisert periodevis i hvert sitt monter.

 • uemf09984_035-90 Norsk forhistorie

  I museets første etasje viser vi arkeologiske funn fra Norge fra istidens slutt og helt frem til vikingtiden. Utstillingen er tilrettelagt for både barn og voksne, og flere kunstnere og kunsthåndverkere har bidratt til at utstillingen skal vekke nysgjerrighet og engasjement. Førsteamanuensis Ellen Høigård Hofseth var hovedansvarlig for ideene og gjennomføringen av utstillingen. Anne Hermansen var formgiver for utstillingen, som ble åpnet etappevis mellom 1992-1997.

 • middelalder-1-90 Norsk middelalder

  Middelalderutstillingen i Historisk museum fokuserer spesielt på kirkekunst: stavkirkeportaler, maleri og skulptur, men viser også gjenstander fra dagliglivet. Vi har også et eget Skattkammer.

 • dentungebagasjen-90 Norges Bank - salen

  Gullet som ble evakuert foran nesen på tyske okkupasjonsstyrker 9. april 1940. Gullet som dannet basis for gullstandarden i Norge fra 1875. Gullet som sikret Norge medlemskap i internasjonale organisasjoner. Gullet som finansierte motstandskampen mot tyskerne.

 • egypt_1-90 De egyptiske mumiene

  Museet har Norges eldste og største samling av egyptiske gjenstander. Flere av disse ble gitt som gave fra den svensk-norske unionskongen Oscar den II.

 • arktis_1-90 Etnografiske utstillinger

  I Historisk museum finner du etnografiske utstillinger fra disse regionene: Arktis, Amerika, Øst-Asia og enkelte kvinnedrakter og smykker fra Sudan, Afrikas horn og Palestina.