Norsk middelalder

16. oktober ble deler av middelalderutstillingen i Historisk museum stengt for ombygging. Det vakre Ål-taket blir derfor først mulig å se igjen fra juni 2018. Vi beklager ulempene dette medfører, men gleder oss til å kunne vise frem vår nye utstilling Forvandling til sommeren.

ÅltaketÅltaket i Historisk museum. Foto: Kulturhistorisk museum, UiO

Den store middelalderutstillingen i Historisk museum ble tegnet av arkitekt Sverre Fehn, og åpnet i 1979. Den inneholder en rekke kunstskatter og andre gjenstander fra norsk middelalder.

Utstillingen strekker seg over to saler. Den minste salen er utformet som et kirkerom med alter, krusifikser og et fantastisk malt kortak som opprinnelig hang i Ål stavkirke. Kortaket ble demontert da kirken ble revet i 1880, og har hengt i Kulturhistorisk museum i over 100 år.

Kulturhistorisk museum forbereder nå en ny middelalderutstilling i denne salen. I juni 2018 åpner Forvandling, som bygger på forskningsprosjektene Religion and Money og  After the Black Death. Den nye utstillingen vil vise hvordan mennesker gjennom rituell praksis ønsker å påvirke krefter utenfor den synlige verden.

 

Middelalderutstillingen i den store salen vil være åpen under hele ombyggingsperioden

Publisert 25. okt. 2012 13:05 - Sist endret 12. des. 2017 10:42