Norsk middelalder

Deler av middelalderutstillingen i Historisk museum er stengt for ombygging. Middelalderutstillingen i den store salen vil være åpen under hele ombyggingsperioden.

ÅltaketÅltaket i Historisk museum. Foto: Kulturhistorisk museum, UiO

Den store middelalderutstillingen i Historisk museum ble tegnet av arkitekt Sverre Fehn, og åpnet i 1979. Den inneholder en rekke kunstskatter og andre gjenstander fra norsk middelalder.

Utstillingen strekker seg over to saler. Den minste salen er utformet som et kirkerom med alter, krusifikser og et fantastisk malt kortak som opprinnelig hang i Ål stavkirke. Kortaket ble demontert da kirken ble revet i 1880, og har hengt i Kulturhistorisk museum i over 100 år.

På grunn  av ombygging er det vakre Ål-taket for tiden avstengt. Vi beklager ulempene dette medfører, men gleder oss til å kunne vise frem vår nye utstilling Forvandling høsten 2018.

Kulturhistorisk museum forbereder nå en ny middelalderutstilling i denne salen. Høsten 2018 åpner Forvandling, som bygger på forskningsprosjektene Religion and Money og After the Black Death. Den nye utstillingen vil vise hvordan mennesker gjennom rituell praksis ønsker å påvirke krefter utenfor den synlige verden.

 

Mer informasjon:

Publisert 25. okt. 2012 13:05 - Sist endret 2. mai 2018 16:36