Letting Go - Å gi slipp

Hva vil det si å miste noe? Velkommen til vår nye utstilling om tap og sorg i en materiell verden.  

Bilde fra fretex, et brodert bilde med teksten velkommen til vårt hjem på

Utstillingen Å gi slipp/Letting Go reflekterer rundt døden og det å miste noe. Den tar deg gjennom en sorgprosess, fra minnene om den døde står klart i hukommelsen til de etter hvert blir fjernere og fjernere.

 

Død og tid er abstrakte størrelser, og uten å tenke over det bruker vi ofte fysiske gjenstander for å bearbeide sorgen. Ting som går i arv i familien vekker minner og gir nærhet til de døde.

I denne utstillingen har vi gitt nytt liv til gjenstander som er gitt bort til Fretex. Ting som en gang var viktige i noens liv.

 

Å gi slipp/Letting Go forsøker å bygge en kunstnerisk bro fra det vitenskapelige forskningsprosjektet Death, Materiality and the Origin of Time.  Det beskriver menneskets forhold til døden i ulike kulturer gjennom ulike tider.

 

Kurator Alexandra Schüssler er ansvarlig for utstillingen. Hun er utdannet antropolog, og jobber til daglig som kurator på designskolen Schule für Gestaltung i Basel.

Schüssler har jobbet med eksperimentelle designprosjekter knyttet til Death, Materiality and the Origin of Time  siden 2011.

Utstillingsansvarlig: Peter Bjerregård

 

 

Publisert 1. sep. 2017 14:01 - Sist endret 21. sep. 2017 17:55