print logo

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• lumholz507 Vandreutstillingen "Møter mennesker imellom" 25. nov. 2014 13:54

Utforskeren Carl Lumholtz’ fotografier fra Mexico og Arizona 1890-1910. En vandreutstilling fra Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo.

Mellom 1890 og 1910 tilbrakte den norske utforskeren Carl Lumholtz seks år og åtte måneder av sitt liv på reise i Mexico, nærmere bestemt i Sierra Madre-fjellene og Sonora-ørkenen. Formålet var å lære mer om menneskene der. Kunnskapen delte han med et stort og internasjonalt publikum gjennom bøker og utallige artikler og forelesninger.

• dysjane-507 «Der det fins mennesker, fins det lover» - ny arkeologisk forskning på tingsteder i jernalder og middelalder 22. apr. 2014 14:36

Kanskje det ikke var kongen som samlet landet til ett rike, men tinget og det lokale samholdet. Hvis dette forskningsprosjektet har rett i sine konklusjoner, kan jeg (og sikkert mange andre) bare glemme skolelærdommen. Lederen for prosjektet sier til og med at det er naivt å tro at en konge med en hær på noen hundre soldater ville kunne tilrive seg og holde makten i et område. Tinget var svært viktig i territorialprosesser, og Kongen var helt avhengig av tinget.

av Ellen Semb

Forskningsarrangementer

19. mai. 2015 - 22. mai. 2015, Gdansk, Poland Legg til i kalender

Konferansen Condition.2015 – Conservation and digitalization conference – avholdes i Gdańsk, Polen, 19.-22. mai 2015.