Marine Cotte - Seeing things in a new light: The use of synchrotron radiation in art and archaeology

Metodeseminaret "Metode og kulturkontekst" vil ha en fortsettelse mandag 27.11. kl. 10-12,  med et semiar som holdes av Marine Cotte, spesialist i undersøkelse av kulturgjenstander hos European Synchrotron Radiation Facility, Grenoble (ESRF).

ESRF kalles også 'verdens største mikroskop', fordi synchrotron-metoder gir oss mulighetene for å studere komplekse strukterer på en mikrometer- og nanometermålestav, og analysere disse. Marine vil gi en generelt innføring til synchrotron stråling og dennes bruk for undersøke arkeologiske artifakter og kunstgjenstander. Etterpå vil hun presentere ulike eksempler fra sitt arbeid, som spenner fra fra gammel-egyptisk glassproduksjon til fargeforandringer i bilder av van Gogh. Det vil også bli tid til å diskutere egne ideer og stille spørsmål til om du kan bruke synchrotron stråling i dine egne prosjekter.

Marine Cotte er spesialist i undersøkelse av kulturgjenstander, og jobber på Laboratoire d’Archéologie Moléculaire et Structurale, Paris. Hun er også vitenskapelig ansvarlig ved beamline ID21 hos European Synchrotron Radiation Facility, Grenoble (ESRF). Hun begynte sin karriere med synchrotron-baserte undersøkelser av antikk blyhaltige make-up.

Merk: Seminaret holdes i Frederiksgate 3, vis a vis Historisk Museum

Publisert 2. nov. 2017 16:19 - Sist endret 3. nov. 2017 09:35