Forsiden

Siste sjanse til å se vikingskipene på fem år!

Opplev den mektige vikingarven før museet stenger for ombygging 1. oktober.

Ny utstilling: Fabelaktige dyr

Vikingene og deres forfedre så på dyr med ærefrykt og beundring. Bli med inn i en verden der forholdet til dyr var helt annerledes enn i dag.

MEMORY ON THE HORIZON

Åpner 18. september! Historisk museum er en stolt arena for denne banebrytende utstillingen, som på mange måter forteller en historie som venter på å bli gjenfortalt. MEMORY ON THE HORIZON presenterer en samling av fotografier som viser modig samhold og troskap til en visjon om sannhet.

Velkommen til våre to museer

Vikingskipshuset

Se verdens best bevarte vikingskip! Vikingskipene Gokstad, Tune og Oseberg var sjøgående før de ble halt på land for å brukes i begravelsesritualene til sine rike eiere. Studer skipene på nært hold og se de unike gjenstandene som ble funnet i gravhaugene.

Åpningstider

Historisk museum

Reis tilbake til fortiden på Historisk museum! Se Norges største kulturhistoriske samlinger med interessante gjenstander fra hele verden.

Åpningstider

To museer i én billett! 

Billettene er gyldige på både Vikingskipshuset og Historisk museum i 48 timer. 

Meld deg på nyhetsbrev!

Få informasjon om utstillinger, arrangementer og aktuelle nyheter.

Send påmelding

Arrangementer

25 sep.
10:00, Historisk museum
25 sep.

Forskning, forvaltning og formidling

Se skoletilbudet, juniorsidene om vikingtiden og temasidene for informasjon og inspirasjon om pensumrelaterte tema. 

Nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy

Norges nye verdensattraksjon
– alt du trenger å vite om det nye museet

Aktuelt fra Kulturhistorisk museum

  • Bildet kan inneholde: klær, hylle, bokhylle, tre, stående. Hva kan dyrene fortelle oss? Forskningsspørsmål og foreløpige analyser fra Oslogate 6 14. sep. 2021 08:26

    Veronica Aniceti er ny postdoktor på FOODIMPACT-prosjektet. Hun jobber med dyrebein for å finne ut ber om matkulturen i Oslo i middelalderen. Her forteller hun hvordan hun vil gjøre det og hva hun har funnet ut så langt.

  • Bildet kan inneholde: kunst, maleri, vindu, maling, hus. Nøkler til en skattkiste 30. aug. 2021 09:02

    I år 1372 fikk Arnald og kona Magdalena overta tomten Spaken, som lå rett ved Bispegården i Oslo. Kongen gav de to tillatelse til å bygge en bakerovn og starte et bakeri, og dermed var de i gang som bakere i middelalderbyen. Hvordan vet vi dette? Jo, det står i et bevart brev som nå kalles nr. 73 i bind 10 av Diplomatarium Norvegicum. Nå har vi fått hjelp til å finne frem i mat-kildene.

  • Bildet kan inneholde: ingrediens, tre, naturlig materiale, mat, anlegg. Striskjorte og havrelefse 15. aug. 2021 15:18

    Nå er det tilbake til arbeidsklær og hverdagsmat. Uttrykket Striskjorte og havrelefse er en velkjent betegnelse på akkurat dette. Den grove havrelefsa har lange tradisjoner i Norge. Likevel finnes det få nedskrevne gamle oppskrifter på den. Antakelig er det fordi den i mange tilfeller bare har bestått av havremel, vann og litt salt.

Blogger

Er du interessert i nye gjenstander eller mat i middelalderen? Les våre blogger.

Kulturhistorisk museum