Publisert 13. mai 2019 16:15

Brenner du for ditt fag og liker du å formidle til andre? Kulturhistorisk museum søker omvisere til arbeid på timebasis med våre skoletilbud i Vikingskipshuset og Historisk museum. Du bør ha kompetanse innen arkeologi, sosialantropologi eller andre relevante kulturfag. Pedagogisk kompetanse og erfaring vektlegges. Oppgaven passer godt for f.eks. studenter som ønsker å tilegne seg formidlingskompetanse i løpet av studiet.

Publisert 30. mars 2019 13:27

I vår nye utstilling Vikingr forteller ekte gjenstander historier om reiser, rikdom og kulturkontakt. Vi har tilbud til både mellomtrinnet og videregående skole. Utstillingen er produsert av museets vikingeksperter i samarbeid med designere fra Snøhetta.

Publisert 6. feb. 2019 11:01

Vi starter nå bygging av ny utstilling om antikken og Det gamle Egypt. Derfor tar vi fra mars ned vår nåværende utstilling om antikken.

Publisert 27. nov. 2018 12:05

Et spesialtilbud vinteren 2019.

Fra 6. februar til 12. mars kan elevene lære om hvordan middelalderens håndverkere skapte fargerike skulpturer og selv prøve ut gamle teknikker. Studenter i kunst og håndverk fra OsloMet vil veilede elevene og vise vår nye utstilling Forvandling .

Publisert 5. sep. 2017 15:01

I utstillingen Kollaps møter vi blant annet de første steinalderpionerene som kom til Oslofjorden.