Et fargerikt møte med middelalderen

Et spesialtilbud vinteren 2019.

Fra 6. februar til 12. mars kan elevene lære om hvordan middelalderens håndverkere skapte fargerike skulpturer og selv prøve ut gamle teknikker. Studenter i kunst og håndverk fra OsloMet vil veilede elevene og vise vår nye utstilling Forvandling .

En malermester med fargekrukker. Illustrasjon fra et manuskript fra  på 1300-tallet.

Historisk museum har en unik samling av vakre skulpturer som forteller om både tro og håndverkstradisjoner i Norge i middelalderen. Hvordan laget malerne de sterke og skinnende fargene?

Opplegget inkluderer et besøk i vår helt nyåpnede utstilling Forvandling - tro og hellige gjenstander i middelalderen. Her får elevene både oppleve originale kunstverk og høre fra eksperter om hemmelighetene bak håndverkstradisjonene. Etterpå arbeider elevene med å prøve ut noen av disse teknikkene under veiledning av 3. års studenter på faglærerutdanningen i Design, kunst og håndverk ved OsloMet.

• Målgruppe: Passer for 5.-7. trinn.
  • Sted: Historisk museum, Tullinløkka
  • Tid: Tirsdag-fredag 6. februar. til 12. mars 2019 (ikke uke 8, vinterferien) kl. 09.15–11.00 (vi er fleksible ved behov)
  • Pris: Tilbudet inkludert materialer er kostnadsfritt for skolene

Bestill dette opplegget