English version of this page

Banebrytende 3D-viewer åpner for muligheter

Du har aldri sett 3D som dette før. Vi deler gleden med deg og inviterer til lansering av 3D-vieweren i Historisk museum.

Øksa

Etter nøyaktige 3D-skanninger over flere år presenterer Kulturhistorisk museum nå en 3D-viewer som vil gi deg innsikt i vikingenes utsøkte håndverk. Dette er den første 3D-vieweren hvor alle detaljer ved gjenstandene kan granskes, forskes på og undersøkes i detalj. Med dette banebrytende arbeidet vant Bjarte Aarseth og Fredrik Anfinsen Idéprisen 2015.

3D-vieweren gir helt nye muligheter til nærgående studier av alle typer objekter fra alle tider. Medisinere vil kunne se modeller av indre organer. Digitale 3D-versjoner av de nyeste bilmodellene og konstruksjonsdetaljer fra nye klær, sko og avansert mekanikk kan enkelt sees fra alle sider - men her på museet vil vi først se på det som er gravd fram.

Velkommen inn i vikingenes verden

Gjenstander fra Osebergfunnet er mer enn 1100 år gamle og vi har ikke lov til å ta på dem, føle på dem eller lukte på dem. Det kan ødelegge de unike gjenstandene for alltid. Men nå gir vi deg mulighet til å studere detaljene – helt gratis! Du kan snu på fatet, sjekke tennene til dyrehodestolpen og se alle detaljene i utskjæringen av trebollen fra Osebergskipet virtuelt.

Last ned invitasjonen (pdf).

Publisert 8. juni 2015 14:48 - Sist endret 10. apr. 2018 11:20