Besøksadresse
Kulturhistorisk museum (Se kart)
Frederiks gate 2
0164
Oslo
Fortellerstund for store og små og spennende viking-skattejakt.
Se ekte vikingskip, hør om vikingene som ble begravet i dem og se om du kan finne vikingenes ting som er gjemt i museet.
Hvordan er livet på museet når lysene er slått av og alle har gått hjem? Bli med på en guidet tur med lommelykt gjennom et mørklagt museum.
Ukraina og Norge ligger i vidt forskjellige deler av Europa, men likevel er det tette historiske bånd mellom de to landene. Disse strekker seg mer enn tusen år tilbake, til forbindelsene mellom vikingtidens tidlige statsdannelser Kiev Rus’ og Norge, og til handelsruten «Veien fra Varjagene til Grekene» gjennom Ukrainas nåværende territorium.
Bli med på skattejakt, juleverksted og fortellerstund preget av gull.
Hvordan var det egentlig med steinalderdietten? Hva kan redskaper av flint fortelle oss om menneskene som lagde dem? På omvisning i utstillingen Kollaps kan du spørre arkeologene, lære om Norges eldste hodeskalle og om mystiske klubber og dekorerte gjenstander.
Velkommen til den årlige feiringen av de dødes dag i meksikansk stil.
Bli kjent med vår nye utstilling i museets ærverdige Myntkabinett. Utstillingen viser nær 100 gullmynter fra en tidsperiode på 2600 år, samt Fritjof Nansens og Roald Amundsens store samlinger av ordener og medaljer.
Peter Bjerregaard sosialantropolog og utstillingsrådgiver ved KHM introduserer forskningen bak og forteller om prosessen som har ledet opp til installasjonen: A Wave of Things.
Den nye opplevelsesfilmen i Vikingskipshuset tar deg med på en unik visuell reise inn i vikingskipets historie. Arkeolog Jan Bill forteller om arbeidet med filmen Vikingtiden lever.
Siste dag for utstillingen Orhan Pamuk: The Art of Fiction
I mange av Orhan Pamuks romaner veves den politiske situasjonen inn i handlingen og i hjemlandet er forfatteren ofte blitt kritisert for sin politiske rolle. Etter det mislykkede militærkuppet i 2016 er de intellektuelles rolle blitt enda mer omstridt og mange forfattere og journalisters er fengslet. På siste dag av museets Pamuk-utstilling belyser Tyrkia-forsker Joachim Parslow, filmskaper Nefise Özkal Lorentzen og forfatter Izzet Celasin den politiske utviklingen i landet mellom Øst og Vest.
Velkommen til åpningen av årets Antroblikk! Masterstudentene i sosialantropologi presenterer sin årlige fotoutstilling fra feltarbeid jorden rundt.
Velkommen til en innholdsrik dag, som arrangeres i samarbeid med velferdsforeningen Batalaale. Du kan også se utstillingen Fotspor Somalia - Norge som er generøst utlånt fra Glomdalsmuseet.
I vår nye utstilling Kollaps drar vi til Stillehavet og øygruppa Tonga. Her møter vi myter om halvguden Maui, som du kanskje kjenner fra filmen om Vaiana? Du får høre om Mauis magiske fiskekrok, og får vite hvorfor blekkspruten er så sur på palmemusa.
Bli med på en reise til Stillehavet, verdens største hav! La deg inspirere av polynesiske mønster, og bli kjent med både kokosnøtten og den verdensberømte halvguden Maui.
Hva vil det si å miste noen? Velkommen til vår nye utstilling om tap og sorg i en materiell verden.
Velkommen til åpningen av vår nye utstilling om tap og sorg i en materiell verden. Det blir en stemningsfull kveld med vin, forfriskninger og musikk samt offisiell åpning med korte taler fra prominente gjester.
I forbindelse med de årlige Forskningsdagene, inviterer antropologen Geoffrey Gowlland deg til å delta i en workshop, basert på sitt prosjekt som utforsker hva dyrefeller i museets samling kan fortelle oss om menneskelig oppfinnsomhet og om hvordan vi forholder oss til andre arter.
Professor Bernt Brendemoen har oversatt mange av Orhan Pamuks store romaner til norsk. I dette foredraget om Uskyldighetens museum trekker han på sitt langvarige og personlige kjennskap til den tyrkiske nobelprisvinneren.
Opplev vikinger i kamp på trygg avstand. Hærkampgruppa Vikverir demonstrere og forklarer utenfor Vikingskipshuset. kl. 12, 13 og 14.
Omvisninger, demonstrasjoner og smaksprøver – en reise fra Det gamle Egypt til urban dyrking i dagens Oslo.
Matsvinn blir til matvinn når vi serverer velsmakende restemat utenfor museet, i samarbeid med Framtiden i våre hender.
Stories of individuals are much better suited to displaying the depths of our humanity than large, national museums, according to Orhan Pamuk. This seminar explores the author's museum vision in conjunction with our exhibition "Orhan Pamuk: The Art of Fiction". The program features international scholars within museology, cultural studies, and other subjects.
Møt flintsmeden Morten Kutschera som viser hvordan folk i steinalderen lagde våpen og redskaper av stein, bein og andre materialer som de hentet fra naturen. OBS: Arrangementet foregår på HISTORISK MUSEUM
Flintsmed Morten Kutschera knakker oss gjennom flintens historie