Henrik Bull inviterer: Vita sexualis antiqua - kropp og seksualitet i antikken

Hvilke tanker hadde antikkens folk på reproduksjonens fysiologi, svangerskap og fødsel, om kult og tradisjoner i tilknytning til mannlige og kvinnelige kjønnsorganer og synet på nakenhet og prostitusjon?

Ved Dr. Med Einar Berle

Venus fødsel (1483-85) av Sandro Botticelli. Foto: Wikimedia Commons, Public Domain.

Einar Berle har gjennom sin lange, internasjonale karriere som ekspert i kvinnemedisin båret med seg en dyp interesse for antikkens mennesker og deres kropper.

Den unge Berle studerte klassisk arkeologi før han skiftet beite og ble lege. Han har på uforlignelig vis klart å kombinere sine kunnskaper om antikken med sin innsikt i moderne medisin.

Hans foredrag om antikken omfatter blant annet folks tanker om reproduksjonens fysiologi, svangerskap og fødsel, om kult og tradisjoner i tilknytning til mannlige og kvinnelige kjønnsorganer og synet på nakenhet og prostitusjon. Han kommer også til å snakke om ekteskap og kvinners rettigheter og plikter.

Einar Berles foredrag om seksualitet i antikken i et medisinhistorisk perspektiv, er et følsomt tema som her presenteres på en enkelt forståelig og samtidig faglig godt forankret måte. 

Henrik Bull inviterer onsdager til Historisk museum. Det koster 100 kroner å komme inn: mat, mineralvann, foredrag og diskusjoner. 200 kroner med vin.

Emneord: Henrik Bull inviterer
Publisert 24. nov. 2015 12:47 - Sist endret 22. feb. 2019 13:55