Omvisning i Orhan Pamuk: The Art of Fiction

Utstillingen Orhan Pamuk: The Art of Fiction tilbyr en unik reise gjennom Orhan Pamuks forfatterskap, med spesielt fokus på romanen Uskyldighetens museum. Kurator Selene Wendt er dagens omviser.

https://www.uio.no/om/finn-fram/omrader/sentrum/se06/

Orhan Pamuk plasserer sine illustrerte notatbøker i utstillingen i Historisk museum. Foto: Kulturhistorisk museum / Ellen C. Holte

Nobelprisvinnerens kritikerroste roman Uskyldighetens museum  er både en klassisk kjærlighetshistorie og en hyllest til Istanbul. Hovedpersonen Kemal som forelsker seg så dypt i Füsun at han blir besatt av å samle på gjenstander som minner ham om tiden som de tilbrakte sammen før skjebnen skilte dem. Disse gjenstandene spinnes inn i en nostalgisk historie som maler et levende bilde av Istanbul fra syttitallet til begynnelsen av 2000-tallet.

Les mer om utstillingen, seminar og audioguide: Orhan Pamuk: The Art of Fiction

Kunsthistoriker Selene Wendt er grunnlegger av The Global Art Project hvor hun kuraterer samtidskunst på tvers av kulturelle og geografiske grenser. Hun var tidligere sjefskurator ved Henie Onstad Kunstsenter og direktør og sjefskurator ved Stenersenmuseet.

Ansvarlig for arrangementet: Martin Hager-Saltnes

 

Publisert 6. juli 2017 11:11 - Sist endret 13. feb. 2019 12:18