Omvisning: Kopi

Studenter på Program for museologi og kulturarvstudier viser rundt i årets studentutstilling, som tar utgangspunkt i «kopi».

Kopi av Madonna fra Hedalen, utviklet for salg i museumsbutikken i Historisk museum. I Middelaldersalen kan du se en full-skala kopi av statuen, originalen er returnert til Hedalen stavkirke.

“Tenk om kopiering, snarere enn å være et avvik […] er en grunnleggende tilstand eller betingelse for at noe, menneskelig eller ikke, i det hele tatt kan eksistere?” – Marcus Boon

Det er kjent at museene tar vare på autentiske gjenstander. At museene faktisk både lager og tar vare på kopier er det kanskje ikke alle som vet. Verden er full av kopier. Da blir det ekstra interessant å tematisere kopien i museet.

Masterstudentene ved museologi og kulturarvstudier ved Universitetet i Oslo har denne våren produsert en utstilling i Den røde sone ved Kulturhistorisk museum. Tema for utstillingen er kopi: kopi som sosialisering, mennesket som kopi, masseproduksjon og kulturell kopiering. Gjennom dette prosjektet bidrar studentene til forskningsprosjektet «Museum: A Culture of Copies».

Les mer om masterprogrammet i museologi og kulturarvstudier ved UiO her.

Arrangementsansvarlig: Tone Cecilie Simensen Karlgård

 

Publisert 1. mars 2017 17:56 - Sist endret 13. feb. 2019 12:18