English version of this page

Konsert og quiz-kveld under Oslo Pride

Velkommen til konsert, kåseri og quiz i utstillingen Kjær leik/Secret Love! Få med deg lyriske og lettbente sanger av komponisten Pauline Hall (1890-1969) og bli med på quiz om skeiv kultur og historie.

Konsert og kåseri med Astrid Kvalbein om Pauline Hall

Pauline Hall (1890-1968) (wikipedia.org) var en av Norges viktigste kvinnelige komponister og en markant stemme i norsk musikkliv gjennom sitt arbeid som kritiker i Dagbladet og som formann i Ny Musikk. Hun ivret særlig for å hente internasjonale impulser inn til norsk musikkliv.

På 1930-tallet viser Halls kulturelle og politiske engasjement seg i Oslo Yrkeskvinners Klubb, der hun var aktiv side om side med blant annet journalist Caro Olden. For sin tid levde de uvanlig åpent sammen som et par.

Astrid Kvalbein fra Norges musikkhøgskole (nmh.no) har skrevet doktorgrad om Pauline Hall. Hun innleder om denne dyktige og tøffe musikkpioneren og vil fremføre sanger komponert av Hall sammen med Joachim Kwetzinsky (facebook.com) på piano.

Konserten arrangeres som del av utstillingen Kjær leik/Secret Love. Pauline Hall er også representert i utstillingen med lyttestasjoner, bilder og annet historisk materiale. Konserten er skapt i samarbeid med Astrid Kvalbein, Musikkhøgskolen.

Quiz med Quizmistress Martine Hammervold-Austinat

Quizen starter umiddelbart etter konserten. Quizmistress Martine byr på variert meny med spørsmål innen musikk, underholdning, litteratur, O-fag og LHBT-historie, noen svar kan du finne i utstillingen Kjær leik/Secret Love.

Publisert 7. juni 2018 10:36 - Sist endret 21. feb. 2019 10:35