English version of this page

Å gi skeiv historie en kropp: kunstnersamtale om Missionären

Dansekunstner Ann-Christin Kongsness snakker med den svenske koreografen Malin Hellkvist Sellén om hennes forestilling Missionären. Samtalen har fokus på det  queerfeministiske perspektivet Sellèn benytter seg av i sitt kunstneriske virke. Missionären spilles 27. - 29. juni på Scenehuset i Bogstadveien, se forestillingsevent på Facebook.

Lesbiske, kristne misjonærer holder vekkelsesmøte under Oslo Pride! Missionären er en koreografert fortellerforestilling om lesbiske, kristne misjonærer nord i Sverige under første halvdel av 1900-tallet. Med tekst, bevegelse og sang gestaltes fortellinger om kvinners liv, arbeid, seksualitet og tro. (Foto: M.Hellkvist)

Malin Hellkvist Sellén (malinhellvkistsellen.se) har virket som koreograf i 17 år og etablert seg som en sterk feministisk stemme innen svensk scenekunst. Hun interesserer seg for kropp, seksualitet, normkreative perspektiv og marginaliserte historier og ble for Missionären tildelt Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris, Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris og Svenska Kyrkans Kulturstipendium.

Samtalen er en del av Skeiv dansekunst - en samtalerekke (skeivdansekunst.no) som omfatter seks samtaler og et foredrag med dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet i sine kunstnerskap. Med et mangfold av strategier, tilnærminger og holdninger, leker de med forventninger rundt identitet generelt, i opposisjon til det normative. Ut i fra egne erfaringer forteller de om hvordan det personlige og emosjonelle får konsekvenser for og nærer det kunstneriske arbeidet. Samtalerekka blir arrangert av dansekunstnerne Ann-Christin Kongsness og Marte Sterud og er støttet av Kulturrådet og co-produseres av Danseinformasjonen - nasjonalt kompetansesenter for dans (danseinfo.no). Samtalene videodokumenteres for arkivering i Dansearkivet/Riksarkivet (dance.no) og Skeivt arkiv (skeivtarkiv.no). Alle arrangementene er gratis.

Publisert 7. juni 2018 10:16 - Sist endret 21. feb. 2019 10:35