Alebrijes verksted – lag ditt eget fantasivesen fra Mexico

Den mexicanske kunstneren Oscar Becerra Mora arrangerer helge-kurs i Historisk museum, der du kan lage din egen alebrijes.

Bildet kan inneholde: visuell kunst, kunst, mural, organisme, tekstil.

Oscar Becerra under arbeid med en alebrijes

Alebrijes er fargerike håndlagde skulpturer utført i pappmaché. Disse mytiske skapningene er nå en folkekunsttradisjon som begynte i Mexico på 1930-tallet. Oscar Becerra er en profilert meksikansk kunstner som vil lede verkstedet i Historisk museum.

Becerra ble født i Mexico by og studerte Etnology ved National Institute of Antropology and History. Han er selvlært i et håndverk kjent som "cartonería" eller bruk av pappmâché for å lage harde skulpturer kalt "Alebrijes". Hans verk har blitt stilt ut i byer som Denver, Seattle, Longmont, Montreal, Warszawa, etc.

Påmelding kreves og det er en egenandel til dekning av materialkostnader på kr. 600 pr. person/ kr. 300 for studenter. Betales ved oppmøte. Kan betales med Vipps 591659 (MEKKU-Meksikansk Kunst- og Kulturforening)

Kurset arrangeres i samarbeid med Mexicos ambassade i Oslo og organisasjonen MEKKU

22.-23. februar 12.00-15.00 - det er nødvendig å delta begge dager for å fullføre din alebrijes.

Meld deg på her

Publisert 17. jan. 2020 13:49 - Sist endret 22. apr. 2020 08:58