English version of this page

FULLBOOKET! Foredrag: Norges største gullskatt fra vikingtid.

Dette arrangementet er nå fullbooket. Det er kun de som har meld seg på via vårt nettskjema som har sikret seg plass (klikke interessert på Facebook arrangementet teller ikke som påmelding).

Bildet kan inneholde: smykker, motetilbehør, kjede, halskjede.

Sommeren 1834 jobbet en husmann på Nedre Hon gård i Øvre Eiker i Buskerud. Han skulle hjelpe bonden å drenere en myr på eiendommen. Under grøftearbeidet fikk han sitt livs overraskelse da han gravde fram Norges største gullskatt fra vikingtiden.

Få med deg foredraget med professor emeritus Egil Mikkelsen om den fantastiske Hoen-skatten.

Hør om Hoen gård i vikingtiden, bakgrunnen for rikdommene som finnes i skatten og om hvordan høvdingen på Hoen omgå seg med en liten hær, som kunne dra ut i verden.

Honskatten består av en enestående samling av kostbarheter; store gullringer, frankiske gullsmykker, arabiske mynter, fargerike perler, romerske antikviteter og en engelsk ring. Skatten speiler vikingenes reiser og kontaktnettverk; fra Kalifatet i øst til England i vest.

Påmelding

Vanlig museumsbillett. Billetten betales i døren. På grunn av plassbegrensning er det nødvendig med påmelding.

Meld deg på for å delta

Billettpriser

• Ordinær: kr 120
  • Honnør: kr 90
  • Barn 0-18 år: Gratis
  • Student: kr 90

Besøk oss – kart og åpningstider

Skal noen du kjenner dit?

Se på arrangementsiden på Facebook.

Katherine Elliott
Publisert 20. des. 2019 09:12 - Sist endret 22. apr. 2020 08:58