Arkeologenes nyeste funn!

Se perler fra vikingskipsgraven på Jellestad, forhistorisk jaktutstyr fra isbreer i Jotunheimen og åtte andre av de fineste arkeologiske funnene fra 2021, og møt feltarkeologene som var med på utgravingene.

Bildet kan inneholde: mat, anlegg, ingrediens, oppskrift, finger.


Torsdag 10.02. får dere en unik mulighet til å se perler fra vikingskipsgraven på Jellestad, forhistorisk jaktutstyr fra isbreer i Jotunheimen og åtte andre av de fineste arkeologiske funnene fra 2021. I tillegg får dere møte feltarkeologer som var med på utgravingene, og snakke med dem om arbeidet deres og om hva gjenstandene de fant kan lære oss om fortida.

Hvert år utfører arkeologene ved universitetet i Oslo minst 40 store og små utgravinger, som bidrar til å kaste nytt lys over forhistorisk og tidlig historisk tid i Norge. Torsdag kommer det feltarkeologer fra seks av utgravingene i 2021 for å fortelle om undersøkelsene de var med på, og vise fram noen av de mest spennende gjenstandene de fant. Bland gjenstandene dere får se kan vi nevne perler fra vikinggraven i Jellestadskipet, forhistorisk jaktutstyr fra isbreer i Jotunheimen, to forhistoriske kvernsteiner og en lykkeamulett til ølbrygging. Hvis smittesituasjonen tillater det får dere også ta på slagg fra forhistorisk jernproduksjon.

Arrangementet foregår i Kilden i 2. etasje, der hvert prosjekt stiller med hver sin stand. Dere beveger dere fritt fra stand til stand. Arrangementet er inkludert i inngangsbilletten til museet.

Påmelding

På grunn av gjeldende smittevernrestriksjoner kan vi bare ha et begrenset antall besøkende i rommet av gangen. Derfor har vi valgt å dele arrangementet opp i to bolker. Den første varer fra 17.00 til 18.15. Den andre varer fra 18.15 til 19.30.

Dersom arrangementet skulle bli fullbooket kan du melde deg på venteliste ved å sende epost til a.r.sabo@khm.uio.no, og merke den med "Venteliste arkeologenes nyeste funn".

Maksgrense for antall deltagere oppdateres fortløpende, i tråd med gjeldende anbefalinger om smittevern.

Vi ber deg registrere én deltaker per skjema.
Dersom du ønsker å registrere flere deltakere, sender du en påmelding for hver deltaker. Samme epostadresse kan brukes på alle påmeldingene. 

Påmelding kl. 17.00 - 18.15

Påmelding kl. 18.15 - 19.30

Publisert 19. jan. 2022 15:46 - Sist endret 4. feb. 2022 16:12