Kulturvandring gjennom Oslos steinalderlandskap

Bli med på en vandring gjennom et Oslo som ikke eksisterer lenger, og bli kjent med steinaldersporene rundt oss.

Bildet kan inneholde: anlegg, tre, berggrunn, veibane, skråningen.

Visste du at det nåværende Oslo sentrum lå under havflaten og at Maridalsvannet og Sognsvann en gang var fjordarmer med sel og torsk? Steinalderens kystboplasser ligger nå høyt over havet – inne skogen og midt i byen. Bli med arkeologene på en vandring for å utforske steinalderens kystlandskap og menneskene som oppholdt seg der.

I Ekebergåsen er det mange spor etter steinalderens kystboplasser, og her ligger til og med noen av Østlandets eldste helleristninger. Disse funnstedene illustrerer godt de enorme landskapsendringene siden slutten av istiden.

På vandringen forteller arkeologene Axel Mjærum og Almut Schülke hvordan mennesket tilpasset seg en kyst i kontinuerlig endring gjennom tiden, hvordan vi kan utforske dette arkeologisk og å vise noen av sporene av steinalderen som finnes i dagens landskap. Turen går rundt i Ekebergpark-området, på tilrettelagte stier, men med stigninger, og stopper ved relevante steder. God fottøy og klær etter vær anbefales.

Oppmøte foran inngangen til Ekebergrestauranten, Kongsveien 15.

Påmelding

Meld deg på her (Nettskjema)

 

Les mer om vår forskning på den forhistoriske kystsonens rolle som bindeledd mellom hav og innland i prosjektet PrehCOAST.

Arrangør

Andreas Ropeid Sæbø
Publisert 3. aug. 2021 08:43 - Sist endret 1. okt. 2021 11:27