Live fra museet: Middelalderens kjøkkenredskaper

3. mars inviterer vi til en digital tur i magasinet på Historisk museum for å se på middelalderens versjoner av kjøkkenredskapene vi alle bruker den dag i dag.

Bildet kan inneholde: tre, spiker.

Hvis du måtte klare deg med bare det aller mest nødvendige, hvilke kjøkkenredskaper ville du valgt? Gryte, stekepanne, visp, stekespade og skje? Basisutstyret for det moderne kjøkken er i stor grad identisk med det man brukte på på middelalderkjøkkenet. Noen av gjenstandene ser litt annerledes ut, men funksjonene er de samme. For alle så nær som gaffelen.

Bli med på rundtur i magasinene på Historisk museum med professor i arkeologi Marianne Vedeler som presenterer et utvalg kjøkkenredskaper fra middelalderen som er funnet i utgravninger i Oslo-området. Her får man et innblikk i håndtverk og bruksdesign fra 700 år tilbake i tid, og hvordan man tilberedte maten på et typisk norsk kjøkken fra denne tiden.

Presentasjonen foregår som webinar på Zoom. Du som deltaker vil være synlig for oss som administrerer arrangementet, men ikke for øvrig publikum. Det er gratis å delta.

Delta på Zoom

Åpne strømmelenken for å delta på Zoom

Publisert 23. feb. 2021 09:10 - Sist endret 23. feb. 2021 09:10