Fullbooket! Refleks: Fra stavkirke til Lambda – norske signalbygg gjennom 1000 år

Dette arrangementet er nå fullbooket. Det er kun de som har meld seg på via vår nettside som har sikret seg plass (klikke interessert på Facebook arrangementet teller ikke som påmelding). 

Samtalen vil blir tatt opp og vil i ettertid bli sendt i programmet Ekko på NRK P2.

Hvordan ble monumentalbygg mottatt i gamle dager? Vekket en ny stavkirke like mye harme for 1000 år siden som Munchmuseet gjør i dag?

Bildet kan inneholde: menneskelig, font.
Heddal stavkirke. Foto: Jennifer Kosig, iStock

I dag står stavkirkene som værbitte minnesmerker fra en svunnen tid, fulle av mysterier og vakre utskjæringer. Velkommen til temakveld i Historisk museum, der vi ser nærmere på Norges eldste og nyeste signalbygg.

Forsker Karoline Kjesrud er ekspert på middelalderkunst. Nå vil hun blant annet finne ut hvorfor mønstrene i stavkirkene gradvis endret seg fra dyremotiver til plantemotiver. Hun møter en annen stavkirkeekspert til samtale:

Linn Borgen tar doktorgrad i stavkirkearkitektur. Hun vet mye om hvordan disse massive monumentalbyggene ble reist, og forteller om hvordan datidens byggeteknikker skiller seg radikalt fra dagens arkitektur.

I panelet møter vi også kunsthistoriker og debattant Tommy Sørbø, som blant annet har kalt det nye Munchmuseet «en varslet katastrofe».

Samtalen ledes av programleder Halfdan Bleken, og vil i ettertid bli sendt i radioprogrammet Ekko på NRK P2.

Arrangør

Tea Kristiansen
Publisert 21. des. 2018 12:25 - Sist endret 20. jan. 2021 13:02