AVLYST! Utstillingsåpning: Følelser i Antikken og Det gamle Egypt

På grunn av forebygging av koronasmitte er arrangementet avlyst. Les mer på UiO.no.

Et 15 meter langt bord i Historisk museum er dekket med sarkofager, statuer, byster og andre gjenstander fra Det gamle Egypt, Hellas og Romerriket.

Bildet kan inneholde: tekst, font, photography, tilpasning.

Hva kan de fortelle om sin tid og om universelle følelser som kjærlighet, frykt og glede? Sett deg ned ved bordet, ansikt til ansikt med gjenstandene, og møt dem med alle sansene. Enkelte gjenstander er det lov til å berøre, noe som gir en helt egen kontakt med historien.

Velkommen til åpning av Følelser i antikken og Det Gamle Egypt. Vi skåler i champagne og får innslag fra museumsdirektør Håkon Glørstad og nydelig harpemusikk ved Sidsel Walstad, en av verdens fremste klassiske harpister.

De viktige følelsene

Det er viktig å rette søkelyset mot følelsers verdi. Historisk museum setter antikk- og Egyptsamlingene i sving for å oppmuntre til og delta aktivt i den offentlige samtalen om følelsers betydning i et historisk perspektiv. I historien har medlemmene av forskjellige samfunn delt følelser som har ført til revolusjoner, og kollektive følelser har bidratt til mange kriger. Politikk kan være følelsesladet, og følelser kan manipuleres.

Utstillingen bygger bro over tid og avstand. Den minner oss på at sterke følelser og opplevelser er noe som er felles for alle mennesker.

Snøhetta har designet utstillingen og fagansvarlig er Marina Prusac Lindhagen, førsteamanuensis ved avdeling for numismatikk og klassisk arkeologi.

Velkommen til bords!

Billettpriser

Gratis inngang.

Praktisk informasjon

Besøk oss – kart og åpningstider

Skal noen du kjenner dit?

Se på arrangementsiden på Facebook.

Arrangør

Karoline Dowson
Publisert 7. feb. 2020 12:54 - Sist endra 22. apr. 2020 08:58