Barnesøndag: De dødes dag i Mexico

Dødsgøy for barn og voksne i alle aldre. Velkommen til en varm og fargerik feiring av De dødes dag for hele familien!

bilde av en pyntet sukkerhodeskalle

Foto fra fjorårets arrangement: barn får ansiktsmalingHvert år i starten av november feires Día de Muertos i Mexico - en fest for kjære venner og slektninger som er døde. Altere hjemme og på kirkegårder fylles med favorittmaten til de som er gått bort.

I Historisk museum markerer vi dagen med film, teater, musikk, dans og aktiviteter. Bli med å pynte sukkerhodeskaller, få ansiktsmaling og smak på deilig mat. Du kan også oppleve de store skjelettfigurene laget av den mexicanske kunstneren Lucia Diaz del Castello. Figurene er utført i tradisjonell mexicansk pappmache.

Velkommen til en varm og fargerik feiring av De dødes dag for hele familien!

Program

• Kl. 11.30–15.30: Pynt sukkerhodeskaller, ansiktsmaling ved Silvia Escoto, fargelegging og skattejakt i museet.
  • Kl. 12.00 og 13.30: El Camino de Cempazuchitl - en forestilling for barn. Bli kjent med blomsterveien mellom de levendes og de dødes verden, gjennom en forestilling for barn med musikk og dans. Vi har begrenset plass så vær tidlig ute.
  • Kl. 12.30 og 14.00: Dansekurs for barn - lær mexicansk folkedans.

Aktivitetene fortsetter til kl. 15.30.

Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Mexicos ambassade, Magiske Mexico, Espacio Flamenco Noruega. Salg av mexicansk mat ved Viva Mexico.

Besøk oss - billettpriser, kart og åpningstider

Arrangementside på Facebook

Deltar noen du kjenner? Se på arrangementsiden på Facebook.

Publisert 22. aug. 2018 10:16 - Sist endret 1. nov. 2018 11:12