Barnesøndag: De dødes dag

Velkommen til en varm feiring av De dødes dag for barn og voksne i alle aldre!

Bildet viser en detalj fra et dekorert alter for de dødes dag. Sentralt i bildet er en flott hodeskalle besatt med glassperler i mange farger, selve kjernen er laget av ispopor og skallen er dekorert av kunstnere fra huichol-folk en urfolksgruppe Mexico

Detalj fra alteret i Historisk museum 2019

Hvert år i starten av november feires Día de Los Muertos i Mexico - den tradisjonelle festen hvor man feirer minnene til avdøde venner og slektninger. Altere på kirkegårder og hjemme fylles med favorittmaten til de som er gått bort. I Historisk museum markerer vi hvert år dagen med teater, musikk og dans. I år blir det en annerledes feiring med barneteater og enklere aktiviteter enn tidligere år. Det er nødvendig med adgangsbegrensning og forhåndspåmelding - se påmeldingsknapp nederst på siden.

Program

  • Kl 12:00 -16:00 Studer det innholdsrike tradisjonelle mexicanske alteret for de døde og lag skjellettsprellefigur i papir, fargelegg hodeskalltgninger, på trappeavsatsen i 2. etasje. De øvrige utstillingene er åpne for alle.
  • Kl 12:30 -13:00 Musikkteater for barn i foredragssalen 3. etasje (reserver billetter lenger ned)
  • kl 14:30 - 15:00 Musikkteater for barn i foredragssalen 3. etasje (reserver billetter lenger ned)

Mexicos ambassade serverer separat innpakket pan de muerto, tradisjonelle søte boller, til alle barn.

 

I samarbeid med Mexicos ambassade, Magiske Mexico Telma Murillo, Viva Mexico. Mexikansk dans ved Bellali Austria. Musikk: Fernando, Rodrigo og Mafer Jauregui, Noah Becerra. Assistenter : Antonio Becerra og Victor Michael.

Kom og opplev en kjærlighetserklæring til de som har reist. Gratis inngang for alle under 18 år. Velkommen til en trygg opplevelse - hjelp oss å overholder alle smittevernsregler

Publisert 24. aug. 2020 08:42 - Sist endret 9. feb. 2021 08:43