English version of this page

Avlyst! Gratis inngang

På grunn av forebygging av koronasmitte er arrangementet avlyst. Les mer på UiO.no.

Den siste lørdagen i måneden gir vi publikum gratis inngang på Historisk museum.

Bildet kan inneholde: gull, metall, motetilbehør, smykker.

I utstillingen VÍKINGR kan du oppleve et eksklusivt utvalg gjenstander fra norsk vikingtid. Vikingene var kjent som voldelige og nådeløse krigere. Men de var også bønder, dyktige håndverkere og handelsfolk. 

I utstillingen får du blant annet se Norges største gullskatt fra vikingtid, med en enestående samling av kostbarheter; store gullringer, frankiske gullsmykker, arabiske mynter, fargerike perler, romerske antikviteter og en engelsk ring. Skatten speiler vikingenes reiser og kontaktnettverk; fra Kalifatet i øst til England i vest.

I utstillingen finner du også den enestående gullsporen, som er den eneste av sitt slag fra vikingtidens Skandinavia. Den er dekket av intrikate mønstre i gullperletråd og påloddede gullkorn og forestiller dyr og mønster i vikingtidens Borrestil. Den ble trolig laget av en skandinavisk gullsmed siste halvdel av 900-tallet.

På Historisk museum kan du reise tilbake til fortiden og ut i verden, og bli kjent med interessante og sjeldne gjenstander og deres historier.

Billettpriser

Gratis inngang.

Praktisk informasjon

Besøk oss – kart og åpningstider

Arrangør

Karoline Dowson
Publisert 14. jan. 2020 10:01 - Sist endra 22. apr. 2020 08:57