Gratis inngang

Denne siste lørdagen i februar tilbyr vi publikum gratis inngang til Historisk museum, og mange morsomme aktiviteter for hele familien.

Gjenstander stilt ut i montere i et stort rom, blant annet skjelett av en ku.

Har du aldri vært på Historisk museum før, eller er det en stund siden siste besøk? 

Besøk vår nye utstilling Kontroll – forsøk på å temme verden. Historien om den menneskelige sivilisasjon fortelles ofte som en gradvis og uunngåelig utvikling med stadig økende kontroll over dyr og natur. Men hvilke andre fortellinger finnes om menneskers relasjoner til sine omgivelser? Slik vi ser at verden utvikler seg i dag, med avskoging, utdøende arter og klimakrise, har vi mennesker egentlig så god kontroll som vi liker å tro? 

En museumspedagog er tilstede i utstillingen hele dagen og svarer på spørsmål, se etter "spør meg"-T-shirt!        

Utstillingen Kontroll – forsøk på å temme verden, viser arkeologiske og etnografiske gjenstander fra steinalderen og gjennom historien frem til i dag. Les mer om utstillingen.

Familieaktiviteter på museet

Ta med familien på oppdagelsesferd i den nye utstillingen Kontroll – forsøk på å temme verden, som forteller mange historier om hvordan mennesker og dyr lever sammen.  

Lek med de små tre-kuene I modellene av jernalderhuset og «Stairway to Heaven». Hør om kuas rolle i mange religioner. I aktivitetsrommet Kilden i 2. etasje kan dere lage flere morsomme ting med naturmaterialer, studere modellen av en kirgisisk jurt eller prøve tromma med steinbittskinn.

Gratis omvisninger

Ikke gå glipp av muligheten til å få omvisning i utstillingen Kontroll.
Meld deg på:

Åpningstider

Barn under 18 år kommer alltid gratis inn på Historisk museum, voksne betaler vanlig museumsbillett. Se priser og planlegg ditt besøk.

Publisert 3. mai 2022 23:17 - Sist endra 13. mai 2022 15:10