Fullbooket! Refleks: Jul i vikingtiden

NB! Arrangementet holdes nå i Professorboligen like ved Historisk museum. Se kart her

Dette arrangementet er nå fullbooket. Det er kun de som har meld seg på via vårt nettskjema som har sikret seg plass (klikke interessert på Facebook arrangementet teller ikke som påmelding).

Bildet kan inneholde: font, kunst, utskjæring.

Visste du at vikingene satte ut grøt til sine forfedre midtvinters? Mange av dagens juletradisjoner har røtter tilbake til førkristen tid.

Velkommen til temakveld om religiøse tradisjoner på Historisk museum,

Filosof og professor Henrik Syse møter Arkeolog Ellen Marie Næss til samtale om hvordan nye trosmønstre dels representerer brudd med tradisjonen, dels smelter sammen med denne gjennom historien.

Denne kvelden se vi nærmere på vikingenes forestillingsverden, og hva som skjedde i overgangen fra norrøn til kristen religion. Ordet «jul» stammer fra norrønt «jól», som var en offerfeiring i  førkristen tid. Hvordan har flere av disse tradisjonene klart å overleve helt frem til i dag?

Samtalen ledes av NRKs programleder Halfdan Bleken, og vil i ettertid bli sendt i radioprogrammet Ekko på NRK P2. Refleks er en temakveld-serie der samtidsaktuelle temaer settes i et historisk perspektiv. Konseptet er et samarbeid mellom Historisk museum og NRK P2. Her kan du få med deg spennende samtaler mellom museets forskere og profilerte gjester.

Praktisk informasjon

Besøk oss – kart og åpningstider

Arrangør

Tea Kristiansen
Publisert 2. juli 2019 10:52 - Sist endra 4. sep. 2020 13:23