Senioromvisning: Følelser i antikken og Det gamle Egypt

Møt museets antikk-ekspert Marina Prusac Lindhagen i vår nye utstilling Følelser i antikken og Det gamle Egypt.

Bildet kan inneholde: bryst, skulptur, ansikt, hode, panne.

Her kan du oppleve kjente og ukjente gjenstander fra museets rike samlinger i nytt lys.

Et 15 meter langt bord er dekket med sarkofager, statuer, byster og andre gjenstander fra Det gamle Egypt, Hellas og Romerriket. Hva kan de fortelle om sin tid – og om universelle følelser som kjærlighet og glede, håp, frykt og ærefrykt? I gravkunst ser vi blant annet avtrykk etter sorg og savn, men også håp om et liv etter døden. Utstillingen Følelser i antikken og Det gamle Egypt setter museets samlinger fra antikken og Egypt i sving for å undersøke følelsenes betydning i et historisk perspektiv.

Meld deg på her

Billettpriser

• Ordinær: kr 120
  • Honnør: kr 90