Brettspill

I butikken får du kjøpt Hnefatafl, Lewis sjakksett og det moderne strategispillet Viking Jarl.

Hnefatafl, som uttales nef-ah-tah-fel og betyr «Kongens bord», var et populært spill i de nordiske områdene allerede fra 400 e. Kr. Med vikingene spredde spillet seg til de landene de reiste til. Hnefatafl kan minne litt om sjakk, men består av en høvding med hird i midten som skal forsvare seg og flykte fra en overtallig angriper. Spillebrikkene i støpt, syntetisk harpiks og spilleflaten i trykket lin kommer i en fin gaveeske med spilleregler på flere språk.

Butikken fører også Lewis sjakkbrikker i syntetisk harpiks basert på 3D-skanninger av de berømte spillebrikkene som ble funnet på Isle of Lewis i Hebridene i 1831. Originalene i hvalrossbein dateres til 1100-tallet, og forskerne mener at de er laget i Norge, kanskje av en håndverker i Trondheim. De 32 brikkene i to farger kommer i en lekker gaveeske med et sammenleggbart brett i tre.

Viking Jarl er et nytt og moderne strategispill om vikinger og norrøn mytologi utviklet av norske spillentusiaster. Som spiller av Viking Jarl starter du som en av fire jarler, og målet er å seile, plyndre og handle seg til tittelen som Konge av Kaupang. Spillet består av brett, kort, penger, terninger og flere ulike spillebrikker pakket i en tøff eske. Viking Jarl er laget for 2-4 spillere og anbefalt for alle fra 12 år og oppover.

Publisert 5. nov. 2020 11:56 - Sist endra 5. nov. 2020 12:05