Utstillinger i Historisk museum

Aktuelle utstillinger

 • ani-historisk-museum-khm-970x546 Ani – Silkeveiens glemte by

  Den praktfulle ruinbyen Ani blomstret ved forrige årtusenskifte på grensen mellom Tyrkia og Armenia. Utstillingen presenterer denne vakre byen og det pågående konserveringsarbeidet. Vi spør også: hvordan blir bevaringen av vår felles kulturarv påvirket av dagens politiske situasjon?

 • egypt-i-bevegelse-historisk-museum-970x546 Egypt i bevegelse

  Da Napoleon Bonaparte inntok Egypt i 1798, hadde han med seg en hær av kunstnere og ingeniører. Målet var å dokumentere landet fra den minste bille til den største pyramide. Samtidig ble det starten på en Egypt-feber som har ridd verden i mer enn 200 år.

 • ti-samiske-tidsbilder-historisk-museum-khm-970x546 Ti samiske tidsbilder – Logi sámi áigegova

  Samisk samtidsdokumentasjon med fotografier og tekster oppdaterer museets permanente Arktis-utstilling. Sosialantropolog Jorunn Eikjok og fotograf Ola Røe dokumenterer ulike folks liv i landene som utgjør Sápmi; områder i Norge, Finland, Sverige og Russland.

Faste utstillinger

 • norsk-middelalder-historisk-museum-970x546 Norsk middelalder

  I den store middelalderutstillingen finner du en rekke kunstskatter fra kirkene rundt om i Norge. Du får også se gjenstander fra både hverdag og fest.

 • de-egyptiske-mumiene-historisk-museum-970x546 De egyptiske mumiene

  Museet har Norges eldste og største samling av egyptiske gjenstander. Flere av disse kom til Norge som gaver fra den svensk-norske unionskongen Oscar den II.

 • etnografisk-historisk-museum-khm-970x546 Etnografiske utstillinger

  I Historisk museum finner du etnografiske utstillinger fra disse regionene: Arktis, Amerika og enkelte utstillingsmontre fra Sudan, Afrikas horn og Palestina.

 • gull-verd-naar-mynter-blir-historie-historisk-museum-970x546 Gull verdt - når mynter blir historie

  Gull er makt – gull gir ære. Gjennom å utgi gullmynter, har herskere gjennom 2600 år gjort det mulig å møtes og utveksle verdier i tillit. Enkeltpersoners bragder lever videre gjennom ærestegn i gull.

 • antikken-historisk-museum-970x546 Antikken

  Greske, etruskiske og romerske gjenstander fra Antikksamlingen vises i denne lille og eksklusive utstillingen. Gjenstandene er organisert periodevis i hvert sitt monter.

 • kollaps-historisk-museum-khm-970x546 Kollaps – menneske i en uforutsigbar verden

  En kollaps er også en begynnelse. Noe bryter sammen og noe nytt oppstår. I Kollaps møter vi mennesker som på forskjellige måter og til ulike tider står overfor mektige naturkrefter som truer med å kollapse deres verden.

 • forvandling-historisk-museum-970x546 Kommer: Forvandling – tro og hellige gjenstander i middelalderen

  Hvordan prøvde mennesker i middelalderen å påvirke sykdom, nød og livet etter døden? Vakre helgenskulpturer og mynter funnet under kirkegulvene kan fortelle mer om dette.

 • vikingr-gjermundbu-hjelm-historisk-museum-khm-970x546 Kommer: Víkingr

  Vikingtidsutstillingen på Historisk museum er stengt på grunn av ombygging, men primo 2019 åpner Vikingr!