Utstillinger i Historisk museum

Aktuelle utstillinger

 • havet-er-historie-hm-khm-970x546 Havet er historie

  Havet er historie viser kunstverk av ti internasjonale samtidskunstnere. Verkene tar opp temaer knyttet til migrasjon og forflytning fra både et historisk og samtidsaktuelt perspektiv.

 • ti-samiske-tidsbilder-historisk-museum-khm-970x546 Ti samiske tidsbilder – Logi sámi áigegova

  Samisk samtidsdokumentasjon med fotografier og tekster oppdaterer museets permanente Arktis-utstilling. Sosialantropolog Jorunn Eikjok og fotograf Ola Røe dokumenterer ulike folks liv i landene som utgjør Sápmi; områder i Norge, Finland, Sverige og Russland.

Faste utstillinger

 • norsk-middelalder-historisk-museum-970x546 Norsk middelalder

  I den store middelalderutstillingen finner du en rekke kunstskatter fra kirkene rundt om i Norge. Du får også se gjenstander fra både hverdag og fest.

 • de-egyptiske-mumiene-historisk-museum-970x546 De egyptiske mumiene

  Museet har Norges eldste og største samling av egyptiske gjenstander. Flere av disse kom til Norge som gaver fra den svensk-norske unionskongen Oscar den II.

 • etnografisk-historisk-museum-khm-970x546 Etnografiske utstillinger

  I Historisk museum finner du etnografiske utstillinger fra disse regionene: Arktis, Amerika og enkelte utstillingsmontre fra Sudan, Afrikas horn og Palestina.

 • gull-verd-naar-mynter-blir-historie-historisk-museum-660 Gull verdt - når mynter blir historie

  Gull er makt – gull gir ære. Gjennom å utgi gullmynter, har herskere gjennom 2600 år gjort det mulig å møtes og utveksle verdier i tillit. Enkeltpersoners bragder lever videre gjennom ærestegn i gull.

 • kollaps-historisk-museum-khm-970x546 Kollaps – menneske i en uforutsigbar verden

  En kollaps er også en begynnelse. Noe bryter sammen og noe nytt oppstår. I Kollaps møter vi mennesker som på forskjellige måter og til ulike tider står overfor mektige naturkrefter som truer med å kollapse deres verden.

 • apening-forvandling-historisk-museum-970x546 Forvandling – tro og hellige gjenstander i middelalderen

  I denne utstillingen møter du en rekke gjenstander som ga mennesker håp i middelalderen. Folks tro forvandlet gjenstandene, og var en bro til det hellige.

 • VÍKINGR-utstilling handout

  Her kan du laste ned utstillingsoversikten for VÍKINGR som PDF.

 • vikingr-utstilling-snohetta-hm-khm-660 VÍKINGR

  I vår nye faste utstilling finner du noen av de mest utsøkte gjenstandene som er funnet fra norsk vikingtid. Bli kjent med krigskulturen, reisene og hvordan samfunnet forandret seg gjennom vikingtiden.