English version of this page

Utstillingar i Historisk museum

Faste utstillinger

 • folelser-i-antikken-og-det-gamle-egypt-970 Følelser i antikken og Det gamle Egypt

  Kom tett på flere tusen år gamle følelser. Vår nye utstilling viser emosjoner på tvers av tid og rom.

 • de-egyptiske-mumiene-historisk-museum-970 Egypt i Europa

  Museet har Norges eldste og største samling av egyptiske gjenstander. Utstillingen forteller historien om opprinnelsen til museets egyptsamling, og den kulturhistoriske «egyptomanien» fra slutten av 1700-tallet, gjennom 1800-tallet, og inn på 1900-tallet.

 • fabelaktige-dyr-660x372 Fabelaktige dyr – fra jernalder og vikingtid (åpner snart!)

  Vikingene og deres forfedre så på dyr med ærefrykt og beundring. Bli med inn i en verden der forholdet til dyr var helt annerledes enn i dag.

 • norsk-middelalder-historisk-museum-970x546 Norsk middelalder

  I den store middelalderutstillingen finner du en rekke kunstskatter fra kirkene rundt om i Norge. Du får også se gjenstander fra både hverdag og fest.

 • vikingr-utstilling-660 VÍKINGR

  I utstillingen vår kan du se noen av de mest utsøkte gjenstandene som er funnet fra norsk vikingtid. Bli kjent med krigskulturen, reisene og hvordan samfunnet forandret seg gjennom vikingtiden.

 • kollaps-970 Kollaps – menneske i en uforutsigbar verden (midlertidig stengt)

  Kollaps – menneske i en uforutsigbar verden er midlertidig stengt fra fram til januar 2021. En kollaps er også en begynnelse. Noe bryter sammen og noe nytt oppstår. I Kollaps møter vi mennesker som på forskjellige måter og til ulike tider står overfor mektige naturkrefter som truer med å kollapse deres verden.

 • forvandling-jesus-970 Forvandling – tro og hellige gjenstander i middelalderen

  I denne utstillingen møter du en rekke gjenstander som ga mennesker håp i middelalderen. Folks tro forvandlet gjenstandene, og gjenstandene forvandlet den troende. Gjenstandene var en bro til det hellige.

 • arktis-970 Arktis: Folk i Arktis og Sub-Arktis (midlertidig stengt)

  Utstillingen er midlertidig stengt.

  I Arktisutstillingen kan du oppleve sjamandrakten fra Tuva, drakter og redskaper fra inuitfolk og studere livet i igloen.

 • amerika-970 Amerika – samtid – fortid – identitet

  Gjennom denne utstillingen lar vi muséets amerikasamlinger fortelle levende historier om urbefolkninger og minoriteter i hele denne enorme regionen – historier om sosialt liv og identitet.

Aktuelle utstillinger