English version of this page

Utstillingar i Historisk museum

Aktuelle utstillinger

 • pride-2020-khm-660 De Te Fabula Narratur (Det er deg historien handler om)

  Historisk musem vil parallelt med Oslo Pride 2020 digital festival presentere noen av historiene og kunstnerne som er med i utstillingen De Te Fabula Narratur, som åpner i 2021.

  Årets utstilling ble utsatt til neste år. Men Pride 2020 er likevel ikke kansellert, bare digitalisert!

 • forfall-660 FORFALL – Starten på noko nytt

  Forfall er nedbryting og død, men det legg også grunnlaget for nytt liv. Nokre er fascinert av det, medan andre fryktar det. Denne utstillinga som er laga av studentar ved masterprogrammet i museologi og kulturarvstudier ved Universitetet i Oslo ser nærmare på dette omgrepet.

Faste utstillinger

 • folelser-i-antikken-og-det-gamle-egypt-970 Følelser i antikken og Det gamle Egypt

  Kom tett på flere tusen år gamle følelser. Vår nye utstilling viser emosjoner på tvers av tid og rom.

 • norsk-middelalder-historisk-museum-970x546 Norsk middelalder

  I den store middelalderutstillingen finner du en rekke kunstskatter fra kirkene rundt om i Norge. Du får også se gjenstander fra både hverdag og fest.

 • egyptian-mummies-historical-museum-khm-970x546 Egypt i Europa

  Museet har Norges eldste og største samling av egyptiske gjenstander. Utstillingen forteller historien om opprinnelsen til museets egyptsamling, og den kulturhistoriske «egyptomanien» fra slutten av 1700-tallet, gjennom 1800-tallet, og inn på 1900-tallet.

 • vikingr-utstilling-660 VÍKINGR

  I utstillingen vår kan du se noen av de mest utsøkte gjenstandene som er funnet fra norsk vikingtid. Bli kjent med krigskulturen, reisene og hvordan samfunnet forandret seg gjennom vikingtiden.

 • kollaps-970 Kollaps – menneske i en uforutsigbar verden

  En kollaps er også en begynnelse. Noe bryter sammen og noe nytt oppstår. I Kollaps møter vi mennesker som på forskjellige måter og til ulike tider står overfor mektige naturkrefter som truer med å kollapse deres verden.

 • forvandling-jesus-970 Forvandling – tro og hellige gjenstander i middelalderen

  I denne utstillingen møter du en rekke gjenstander som ga mennesker håp i middelalderen. Folks tro forvandlet gjenstandene, og gjenstandene forvandlet den troende. Gjenstandene var en bro til det hellige.

 • arktis-970 Arktis: Folk i Arktis og Sub-Arktis (midlertidig stengt)

  Utstillingen er midlertidig stengt.

  I Arktisutstillingen kan du oppleve sjamandrakten fra Tuva, drakter og redskaper fra inuitfolk og studere livet i igloen.

 • amerika-970 Amerika - samtid - fortid - identitet

  Gjennom denne utstillingen lar vi muséets amerikasamlinger fortelle levende historier om urbefolkninger og minoriteter i hele denne enorme regionen – historier om sosialt liv og identitet.

 • gull-verd-naar-mynter-blir-historie-historisk-museum-660 Gull verdt – når mynter blir historie

  Gull er makt – gull gir ære. Gjennom å utgi gullmynter, har herskere gjennom 2600 år gjort det mulig å møtes og utveksle verdier i tillit. Enkeltpersoners bragder lever videre gjennom ærestegn i gull.