Oppsummering besøk i magasinet 31.mai 2016

Endelig kunne vi organisere et besøk i magasinet med Lola Erasto Buchengende, som er musiker med bakgrunn fra Kongo. Hans planlagte besøk 4. mars måtte avlyses i siste liten og vi har lenge forsøkt å organisere et nytt besøk.

Foto: Ellen Holte, KHM

Isabelle Maroy, Lola Buchengende og Susan Andrua Wilson snakker sammen om  xylofonen og ulike spor på gjenstanden som forteller om bruk og opprinnelse

 

Deltakere: Isabelle Maroy konsulent via NAV, Lola Buchengende utøvende musiker, Susan Andrua Wilson venn og reisefølge, Ellen Holte fotograf, Margunn Veseth områdeansvarlig og konservator, Tone C. Karlgård prosjektleder (referent)

Selve besøket

Lola og Susan ankommer med bil fra Gjøvik, hvor Lola jobber,  og etter en kopp kaffe og presentasjonsrunde beveger vi oss inn i magasinet.

Margunn leder gruppens besøk og alle ikler seg hvite frakker og hansker før vi går inn i magasinet. Margunn forklarer at dette også er for å beskytte oss mot eventuelle rester av skadelige stoffer som gjenstandene har blitt behandlet med gjennom historien.

Det er spesielt et gammelt strengeinstrument som fanger Lolas interesse han forklarer at strengene tidligere ble laget av vener/tynne blodårer fra dyr, på denne harpen er det både organiske sener og ståltråd som kan være fra gamle bildekk.

For øvrig bidro han med mange interessante opplysninger om ulike musikkinstrumenter - både materialvalg, bruk og behandling. Et fyldigere referat vil publiseres senere.

Besøket ansees som svært nyttig og vellykket og Isabelle foretok noen endringer i utvalget av musikkinstrumenter.

 

 

 

Publisert 6. juni 2016 15:14 - Sist endra 26. mars 2020 14:41