Lise Rotvold

På Tullinløkka møter de frodige, grønne flatene deg, like velkomment og etterlengtet som en frodig oase i ørkenen.

Bildet kan inneholde: smil, anlegg, bygning, mennesker i naturen, vindu.

Tullinløkka har gått fra å være et hardt, flatt område, til å gjenoppstå som en grønn oase av liv og rekreasjon i bybildet. Innrammet av fire markante institusjoner er det nå dannet et mykt rom som fungerer både som oppholdssted og gjennomfartsåre. Hovedfokuset i prosjektet er tilførsel av vegetasjon, terrengbearbeiding og utarbeiding av flere oppholdsarealer. Historisk museum og Nasjonalgalleriet har også fått nye inngangspartier. I sentrum av plassen håndteres overvann i et stort regnbed. Vegetasjonen fungerer ellers som en visuell skjerm mot trafikkstøy, samt tiltrekker seg dyreliv. Oasen på løkka skal bli den nye møteplassen.

Se prosjektplansje

Publisert 22. apr. 2021 09:19 - Sist endra 3. mai 2021 08:27