Miriam Hvale Søtvedt

Lik en magnet skal Tullinløkka tiltrekke seg mennesker og liv gjennom frodigheten og flyten som oppstår med den nyåpnede Bislettbekken.

Tullinløkka har et stort potensial som en grønn lomme i senter av Oslo. Ikke minst har stedet en gylden plassering midt i en kulturell akse mellom to museer. Målet blir dermed å lage et sted hvor folk kan være. Tullinløkka trenger en ny kraft; en magnetisk kraft.

Ved å bringe nytt liv til Bislettbekken og med dette frodighet og flyt inn på plassen skal Tullinløkka tilegne seg denne kraften og tiltrekke seg mennesker lik en magnet. Bekkevannet skal få flyte over stedet i en stilisert og buktende form. Dette danner grunnlag for frodige omgivelser i flere sjikt. Både lune, skyggefulle lunder og åpne solfylte plasser skal dekke enhvers behov.

Langs bekkepromenaden kan man vandre og slå seg ned på en av oppholdssonene ved bekken eller i amfiet. Utenom de store gressarealene er det lagt et belegg i et iøynefallende mønster som gjør vandreren oppmerksom på at noe nytt skjer.

Se prosjektplansje (pdf)

Publisert 28. apr. 2022 12:53 - Sist endra 9. mai 2022 08:19