Pauline Hovland

I millioner av år danset havstrømmer over Tullinløkka. Slektskapet mellom jugend-stil og hav foldes ut, knollekalk hentes opp, og de gjennomstrømmende vil overraskes og beroliges.

Tullinløkka mangler i dag både funksjon og særpreg, og har lenge vært arena for midlertidige prosjekter. Løkkas gamle identitet den gang havstrømmer virvlet over havbunnen gjenoppdages, og konkretiseres i skulpturen av kalkstein.

Havstrøm utforsker en fusjon av jugendstil og hav for å skape et vitalt og beroligende byrom det føles trygt å vende tilbake til. Komposisjonens strømmende gangveier binder museene sammen. Fomrspråket trigger nysgjerrigheten til de gjennomstrømmende, genererer lekenhet, og kontrasterer juss-studentenes rigide studie. Havstrøms vegetasjon spiller en avgjørende rolle som ramme, romdanner, og gir dufter og farge gjennom hele året. De demper støy og forsinker det høye tempoet fra byen, og man vil ikke føle seg så eksponert på solplenene. Mindre detaljer som fossiler og de ulike blomster fanger oppmerksomheten, og benker innbyr til samtale og tenkepauser. Barna får en trygg lekeplass inspirert av fjæra.

Se prosjektplansje (pdf)

Publisert 28. apr. 2022 12:53 - Sist endra 9. mai 2022 08:21