Two Soft Things, Two Hard Things

Two Soft Things, Two Hard Things (2016) er en kanadisk dokumentarfilm, skrevet, produsert og regissert av Mark Kenneth Woods og Michael Yerxa. Filmen ble spilt inn i Nunavut, selvstyreområdet i det nordlige Canada.

Bildet kan inneholde: produkt, font, bildekk, plakat, sirkel.Filmen utforsker det spirende LHBT-miljøet og forberedelsene til en banebrytende pridefestival i Iqaluit. En ny generasjon unge inuitter tar et aktivt oppgjør med fortiden.

Filmen utforsker hvordan kolonisering og religion skapte skam og ødela tradisjonelle inuittiske oppfatninger om seksualitet.

I følge eldre inuitter fantes ikke begrepene lesbisk, homofil og langvarige forhold mellom samme kjønn, men seksuell aktivitet mellom samme kjønn var vanlig og akseptert. I filmen treffer man bl.a. filmskaper Alethea Arnaquq-Baril og en rekke politikere og aktivister.

Filmen har fått navnet sitt fra de inuittspråklige ordene for lesbisk og homofil, som bokstavelig talt oversettes med henholdsvis «to myke ting som gnir sammen» og «to harde ting som gnir sammen».

Lengde: 71 minutter

Av Mark Kenneth Woods og Michael Yerxa
Publisert 4. juni 2021 08:43 - Sist endra 30. aug. 2021 07:57