Gjenstander fra utstillingen

Bildet kan inneholde: mørke, metall, sylinder, sølv.
Amulettbeholder i sølv På fem av de seks sideplatene er inngravert skrifter fra Koranen.
Speilskrin, Bilde av Sjah Abbas I, sittende sammen med flere andre. Det samme bildet er malt på baksiden og på innsiden er det et bilde av en danserinne. 
Bildet kan inneholde: mønster, svart, motiv, beige, visuell kunst.
Beltespenne i sølvfiligran. Lengde 10 cm, bredde 5,5 cm. Isfahan. 1800 tallet. 
Del av silke-teppe dekorert med eslimi-ornamenter, Isfahan.
Bildet kan inneholde: kreativ kunst.
Iransk keramikk Irans keramikktradisjon kan følges tilbake til landets eldste tider, ca. 8000 f.Kr.
Bildet kan inneholde: kunst, rektangel, mytologi, maleri.
Speilskrin. Bilde av Sjah Abbas I, sittende sammen med flere andre. Det samme bildet er malt på baksiden og på innsiden er det et bilde av en danserinne.
Bildet kan inneholde: rav, metall, gjenstand, historie, antikkens historie.
Gull-dareik, (etter Dareios) preget omkring 515 - 510 f. Kr., 8,25 gram En kronet perserkonge med bue og lanse. På gresk ble de populært kalt "bueskyttere " og kalles ofte på engelsk"
Bildet kan inneholde: kostymedesign, midje, drakt, vintage-klær, bok.
Bilde av Sjah Abbas I, sittende sammen med flere andre. Det samme bildet er malt på baksiden og på innsiden er det et bilde av en danserinne.
Bildet kan inneholde: blå, servering, keramikk, porselen, gjenstand.
Krukken fra Etnografisk samling har to håndtak og er dekorert med blå/turkis eslimi-ornamenter på hvit bunn, og det hele er dekket av en fargeløs glasur.
Bildet kan inneholde: organisme, kunst, verden, illustrasjon, rektangel.
Det å male for å dekorere, er felles for alle mennesker. Men det som karakteriserer det persiske maleriet, er detaljrikdommen i miniatyrmaleriet.
Bildet kan inneholde: organisme, verden, blågrønn, fiktiv karakter, skjønnlitteratur.
Poetenes epos, historiske epoker, romanser, fortellinger og fabler er avbildet med en utsøkt detaljrikdom i klare, vakre farger og med en eleganse i formen som gjør det.
Bildet kan inneholde: kunst, majorelle blå, illustrasjon, maleri, visuell kunst.
Iranske miniatyrmalerier faller innenfor forskjellige kunstretninger, for eksempel Tabriz, Isfahan, Herat, Shiraz og Qzvin. Den Etnografiske samlingen en maleri fra boken "Sjahname", som forteller.
Bildet kan inneholde: blå, organisme, blågrønn, aqua, kunst.
Maleriene forteller historien om den lykkelige kjærlighets historien mellom Khusrau (Khusrau Parviz, sassanidisk konge) og armenske Shirin ( Shirin ble senere gift med Khusrau).
Bildet kan inneholde: organisme, virveldyr, kunst, hest, fiktiv karakter.
Maleritradisjonene og bokproduk­sjonen i Iran var så sterke at utenlandske herskere, både araberne, mongol­ene og timuridene, gradvis adopterte iranske teknikker.
Bildet kan inneholde: svart, bein.
I Etnografisk samling finner vi flere bronsegjenstander fra Luristan. Alle er fra 8. - 7. århundre f.Kr. Øksehode av patinert bronse Arkeologisk funn, Luristan, Iran 8. - 7. århundre f.Kr.
Bildet kan inneholde: brun, tekstil, mønster, oransje, rektangel.
Silketekstil som består av to forskjellige sammensydde tøystykker av silke og gull tråd. Hver side har eget mønster. Kan muligens dateres til safavidenes periode, slutten av 1500-tallet.
Bildet kan inneholde: glass, væske, sirkel, foto av stilleben, monokrom.
Skjold av jern med rund form, forsiden har fire knapper og er dekorert med fylt med eslimi-ornamenter, kongelige jaktscener og persiske tekster.
Bildet kan inneholde: rektangel, metall, eske, foto av stilleben.
Skrin av khatam kari dekorert med persisk skrift (nastalliq-skrift), noe poesi. På skrinet står dessuten at det er laget i byen Shiraz av kunstneren Yusef Azari i 1912 (omregnet til vestlig tidsregning).
Bildet kan inneholde: metall, valuta, penger, gjenstand, historie.
Drakme i sølv. Preget 309 - 381 e. Kr., 4,22 gram. Skjegget byste av kongen i profil mot høyre med krone og diadem, håroppsats, halskjede. På baksiden ildalteret med to voktere, et arameisk-sassanid.
Bildet kan inneholde: mønster, metall.
Den ene av flisene er dekorert med romber fylt med blomsterornamenter, den andre er pyntet med trekanter er fylt med ornamenter. Jorjan, 13. århundre.
Bildet kan inneholde: skilt.
To lustreglaserte stjerneformede fliser finnes i Etnografisk samling. Flisene er dekorert med eslimi-ornamenter med fargene blåfiolett, gyllenbrunt og turkis på hvit bunn.
Bildet kan inneholde: glass, koboltblå, elektrisk blå, foto av stilleben, naturlig materiale.
Beholder i blått glass benyttet av gråtekoner til oppsamling av tårer. Sannsynligvis ca.100 år gammel.

 

Publisert 21. des. 2020 09:38 - Sist endra 21. des. 2020 09:38