Høstferie i Vikingskipshuset: Ratatosk forteller om norrøne guder og helter

Lag din egen gudefigur og hør Ratatosks spennende historier om vikingenes guder og gudinner. Hver dag i høstferien, mandag til fredag fra kl. 11 til 14.

guder og helter
Guder og helter. Illustrasjon: Kulturhistorisk museum, UiO/ Elisabeth J. Vogt

Vikingguder og vikinggudinner

I høstferien er det noe underlig på gang under vikingskip, mast og baug, for der kan du lage din helt unike vikinggud! Kanskje han minner om Thor? Eller er det en vikinggudinne som likner litt på Frøya? Eller kanskje det er en helt ny gud, laget av deg - ene og alene? Lev deg inn i vikinggudenes vide verden, store som små.

Ratatosk forteller

ekornet Ratatosk
Radio Ratatosk. Illustrasjon: Kulturhistorisk museum, UiO/ Johnny Kreutz

Ratatosk er et ekorn som sammen med mange andre dyr bor i verdenstreet Yggdrasil. Ratatosk klatrer opp og ned langs stammen og sprer sladder, og er nå ivrig reporter for Vikingskipshuset. Hun kan fortelle litt av hvert om vikingenes gudeverden. Hvem var egentlig disse gudene som vikingene trodde på? Hvem var Odin, og hvordan ble han så vis? Hva er Yggdrasil og hvem bor i den flotte borgen Åsgard? Hvorfor ble Idunns magiske epler borte, og hvem fikk Midgardsormen på kroken?

Blant Norges rikeste vikingskatter får du høre alt dette – og mer! I høstferien i Vikingskipshuset er det bare fantasien som setter grenser.

Hver dag i høstferien fra mandag 3. oktober til fredag 7. oktober fra kl. 11 til 14. Fortellerstund alle dagene kl. 13.

 

Publisert 18. aug. 2016 14:54 - Sist endret 13. feb. 2019 12:19