Familiedag: Siste mote fra vikingtiden

Vikingene var glade i å pynte seg, og Oseberg tekstilgruppe viser deg hvordan man laget klær i vikingtiden. Vil du prøve et antrekk?

Oseberg tekstilgruppe
En gjeng fra Oseberg tekstilgruppe foran utsalgsboden.  Foto: Oseberg tekstilgruppe.

En gruppe frivillige entusiaster så behovet for å starte opp en tekstilgruppe i forbindelse med byggingen av Osebergskipet "Saga Oseberg" i Tønsberg. Arbeiderne på byggeplassen trengte arbeidsklær, og da selvfølgelig vikingantrekk. Tekstilgruppa produserte arbeidsklær til båtbyggerne og deretter til frivillig på byggeplassen. Oseberg tekstilgruppe vevet og sydde også seilet til "Saga Oseberg". De har tilegnet seg mye kunnskap om vikingtidens håndverksteknikker som de også formidler videre.

Gruppen behersker mange ulike teknikker som spinning, plantefarging, nålebinding, pjoning, samt klipping og sying av vikingdrakter, de lager også skinnprodukter og sølvsmykker. 

Søndag 23. oktober kan du se både teknikker og flotte vikingdrakter i Vikingskipshuset, og prøve et antrekk hvis du vil.

tekstilproduksjon
Spinning, plantefarging, pjoning, samt klipping og sying av vikingklær er noen av teknikkene Oseberg tekstilgruppe behersker. Foto: Oseberg tekstilgruppe.

 

 

Publisert 1. sep. 2016 11:41 - Sist endret 13. feb. 2019 12:19