De gåtefulle Oseberg-tekstilene

Storm Films har laget kortfilm om professor Marianne Vedelers arbeid med å tolke skikkelsene og scenene som er vevd inn i tekstilene i Oseberg-funnet. Velkommen til filmpremiere!

Da Osebergskipet ble gravet ut i 1904 fant arkeologene også hundrevis av tekstilbiter. Det var rester av klær og sengetøy, men også bildevever hvor vi skimter mennesker, våpen, hester og prosesjoner.

Hvem skal disse skikkelsene – noen av dem med dyrehoder – forestille? Er de guder, gudinner eller krigere som går berserk?

Professor Marianne Vedeler har undersøkt de gåtefulle og dårlig bevarte tekstilrestene for å prøve å tolke dem på nytt.

En av Norges fremste filmprodusenter, Storm Films, fulgte henne i jakten, og resultatet kan du se i en fem minutters kortfilm som lanseres denne kvelden.

Etter filmlanseringen forteller Marianne Vedeler om det spennende arbeidet med å forstå hva vikingene vevde inn i bildene sine.

Du kan nå se filmen på våre websider

Gå til siden Tekstilene i Osebergfunnet for å se filmen på våre websider. Filmen vises også kontinuerlig for publikum i Vikingskipshuset, i Gjenstandsfløyen fra 31. oktober 2018.

Arrangementet er en del av Humanioradagene 2018 ved Universitetet i Oslo. 

Meld deg på her: Filmpremiere eller kontakt Martin Hager-Saltnes på epost eller tlf 97 19 25 35. OBS Arrangementet er fullbooket.

Besøk oss

Arrangør

Ellen Marie Næss
Publisert 17. aug. 2018 11:37 - Sist endret 13. feb. 2019 12:19