English version of this page

Forandring fryder

Endringer er på ferde, vi forandrer framgangsmåten vår!

Bildet kan inneholde: jord, gress, tre.

Juni tegner omrisset av en ny kvadratmeter hun skal rense fram i den nordlige delen av feltet, mens Nora måler inn punkter på totalstasjonen. Bilde: Margrethe K. H. Havgar

Foto: Margrethe K. H. Havgar

Vi har tidligere snakket om framgangsplanen vår: først skulle vi grave ferdig den sørligste delen av skipet og så skulle vi grave den nordligste. Sånn er det ikke lenger! Nå endrer vi nemlig framgangsmåte.

Utgangspunktet vårt er at vi skal grave ut Gjellestadskipet så skånsomt som det lar seg gjøre. Å grave noe ut er i seg selv ødeleggende, det er ikke å komme bort i fra. Likevel vil vi forsøke å gjøre dette så lite skadelig for skipet som overhodet mulig. Det er nettopp derfor vi nå endrer strategien vår en smule.

Bildet kan inneholde: jord, tre, samfunnet, gress, tre.
Karine og Juni renser i den nordligste delen av feltet. Nora måler inn på totalstasjonen og Per, helt bakerst, sorterer utstyr. Bilde: Margrethe K. H. Havgar

Istedenfor å grave ferdig sørsiden før vi begynner på nordsiden, har vi allerede nå begynt å avdekke den nordligste delen av skipet! Vi vil nå grave frem de dårligst bevarte delene av skipet først, slik at de best bevarte delene blir eksponert så kort som mulig for direkte lufttilførsel. Derfor skal vi nå grave begge delene av skipet parallelt.

Det blir veldig spennende å se hva som skjer de neste ukene!

Emneord: Gjellestad 2020 (norsk) Av Margrethe K. H. Havgar
Publisert 18. aug. 2020 12:00 - Sist endra 21. okt. 2020 08:19