English version of this page

Matkultur i middelalderbyene (FOODIMPACT)

Dette prosjektet er den første store studien av urban matkultur i middelalderens Norge. Vi stiller spørsmålet: Hvilken betydning hadde matkulturen for fremveksten av en urban identitet?

Bildet kan inneholde: steingods, keramisk.

Om prosjektet

Arkeologisk materiale vil for første gang bli brukt til å identifisere lokal urban matkultur gjennom tre tverrfaglige forskningsfokus:

  1. Sosial differensiering i matkultur i middelalderens Oslo
  2. Forholdet mellom matkulturen i middelalderbyen, internasjonal handel og innlandet; og
  3. Hvordan urban matkultur definerte og formet lokale identiteter.

Middelaldersamlingene i Kulturhistorisk museum rommer mer enn 30.000 matrelaterte gjenstander fra middelalderens Oslo. Vi tar utgangspunkt i denne skatten.Mål

Bakgrunn

Prosjektet vil bli ledet av professor Marianne Vedeler ved Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, og er et samarbeid med det biokjemiske laboratoriet Nicolas Garnier Laboratoire i Vic-le-Comte, Naturhistorisk Museum og CEES ved Universitetet i Oslo, Bergen Museum ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Cambridge.  

Finansiering

Prosjektet støttes av Forskningsrådet og Universitetet i Oslo.

Publisert 14. jan. 2020 08:36 - Sist endret 14. jan. 2020 12:45