English version of this page

Helvetes engler

Helvetes engler er en fotoutstilling av Marcel Leliënhof som dokumenterer livet innenfor Hells Angels i Norge.

Bildet kan inneholde: interiørdesign, rom, bygning, sykehus.

Foto: Kulturhistorisk museum, UiO / Toril Cecilie Skaaraas Hofseth

Dette kunstprosjektet er laget i samarbeid med fotograf Marcel Leliënhof. For mange er easy rider-figuren et sterkt symbol på frihet, med drømmen om det frie liv utenfor det etablerte samfunnet. Fotoutstillingen Helvetes engler ble forsøkt forbudt da den skulle vises ved fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund i april 2013.

Bildene vises også i boken Helvetes engler (Hells Angels MC Norway), av Marcel Robert Leliënhof og Hugo Lauritz Jenssen, utgitt på Font forlag i 2014.

Forlaget skriver:  "Hevetes engler tas leseren med på en reise i Hells Angels' historie, med spesiell vekt på etableringen i Norge i 1992 og de forskjellige HA-klubbene som siden dengang har etablert seg her til lands. Bokens hensikt er hverken å forherlige eller å fordømme, men å gi leseren et unikt innblikk i et lukket, omstridt og myteomspunnet mannssamfunn."

 

Her kan du se panelsamtalen mellom rektor Ole Petter Ottersen, professor Thomas Hylland Eriksen, fotograf Marcel Leliënhof, forfatter Hugo Lauritz Jenssen og leder av Hells Angels i Norge; Rune "Supern" Olsgaard, i forbindelse med bokfesten på Historisk museum den 22. mai 2014. Møteleder er seniorrådgiver Ellen Semb.

 

Publisert 2. apr. 2014 16:15 - Sist endret 23. mars 2020 09:25