English version of this page

Skeivt uteliv

For første gang vises en kulturhistorisk utstilling  om «utelivet», kulturen og livet knyttet til barer, klubber og andre treffsteder for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. 

Achmed Umar er tilstede og informerer om utstillingen lørdag 26. august. Kanskje du har noe du vil  levere til arkivet? Ta det gjerne med deg hit.

Bildet kan inneholde: mønster, teknologi, design, font.

Skeivt uteliv er et samarbeidsprosjekt mellom Skeivt arkiv i Universitetsbiblioteket i Bergen, Kunstplass 10 og Kulturhistorisk museum. Utstillingen åpnet under Oslo Pride i juni 2017.

Utstillingen og prosjektet tar for seg et lenge forsømt emne i norsk historiskforskning og kulturvern. Skeivt uteliv belyser de store samfunnsendringene som har skjedd siden 2. verdenskrig innen syn på kjønn og seksualitet. Dokumentasjonsprosjektet Skeivt uteliv samler aspekter ved lesbiske, bifile og homofiles historie som ikke tidligere har vært prioritert: historiene om uformelle nettverk og møtestedene der disse utfoldet seg.

Innsamling/dokumentasjon og formidling  i dette prosjektet henger tett sammen og innsamling foregår i selve utstillingen. Slik bidrar Skeivt uteliv til å nå ut til personer som har tekster, foto, plakater, avisutklipp, flyers, klær og andre uventede ting og minner eller annet relevant materiale. Utstillingsrommet er et sted hvor dialog med de historiske aktørene kan oppstå og hvor folk kan bidra til en interaktiv formidling og innsamling av materiale som det ellers ville vært vanskelig å finne og bevare.

Publisert 16. mars 2017 16:08 - Sist endret 23. mars 2020 10:23